Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

«Πράξεις Ζωής» και αγάπης για τα παιδιά από την INTERAMERICAN

Συνεργασίες υποστήριξης με τη UNICEF, την ActionAid,  την Ανοιχτή Αγκαλιά και το Χαμόγελο του Παιδιού 

Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τα παιδιά επιβεβαίωσε κατά τις προηγούμενες ημέρες η INTERAMERICAN, με σειρά πρωτοβουλιών υποστήριξης μη κυβερνητικών οργανισμών προς τους οποίους η συνεισφορά της είναι τακτικά επαναλαμβανόμενη.

Συγκεκριμένα η εταιρεία, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Πράξεις Ζωής», ήταν αποκλειστική χορηγός για δεύτερη χρονιά της Διαπολιτισμικής Γιορτής της UNICEF, που οργανώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς στο Παγκράτι. Η γιορτή, στην οποία συμμετείχαν 500 περίπου παιδιά απόρων οικογενειών, μεταναστών, ιδρυμάτων και άλλων μειονεκτούντων πληθυσμών, ανέδειξε το μήνυμα των δικαιωμάτων κάθε παιδιού στην επιβίωση, στην παιδεία και ανάπτυξη, στην προστασία από την εγκατάλειψη, την κακοποίηση και την εκμετάλλευση.

Ακόμη, η INTERAMERICAN ανανέωσε και αύξησε για το 2011 τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού της ActionAid, αναλαμβάνοντας συνολικά 55 παιδιά και ενισχύοντας την προσπάθεια της ΜΚΟ για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού, των ασθενειών, της φτώχειας και των κοινωνικών ανισοτήτων που πλήττουν παιδικούς πληθυσμούς σε περισσότερες από 40 χώρες. Οι φάκελοι αναδοχής επιδόθηκαν στα διοικητικά στελέχη της INTERAMERICAN από τον Γενικό Διευθυντή της ActionAid Ελλάδος Γεράσιμο Κουβαρά κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στις 21 Δεκεμβρίου.

Στον τομέα της υγείας των παιδιών, η INTERAMERICAN συνέδραμε χορηγικά την πανηγυρική εκδήλωση υποστήριξης των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», για τα 15 χρόνια δράσης του οργανισμού, του οποίου η εταιρεία είναι χορηγός από το ξεκίνημά του σε έργα υποδομής μονάδων νοσηλείας, στις πραγματοποιούμενες εκστρατείες πρόληψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας αλλά και στο νέο πρόγραμμα ελέγχου μαθησιακής ετοιμότητας στην προσχολική ηλικία των παιδιών. Η εκδήλωση, που περιλάμβανε συναυλία του Διονύση Τσακνή και bazaar, πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών στις 18 Δεκεμβρίου.

Η INTERAMERICAN συμμετείχε, στο πλαίσιο του εθελοντισμού των εργαζομένων της και σε ενέργεια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών για την τροφοδοσία του «Χαμόγελου του Παιδιού» με είδη πρώτης ανάγκης – διατροφής, ένδυσης και υγιεινής. Η εταιρεία υποστηρίζει σταθερά το «Χαμόγελο» καλύπτοντας με δωρεάν ασφάλιση, μεταξύ άλλων, περί τα 50 οχήματα του οργανισμού.

Αναφερόμενος στις παραπάνω πρωτοβουλίες, ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και ΕΚΕ της INTERAMERICAN, τονίζει ότι «είναι ζήτημα προτεραιότητας για την προοπτική και αειφορία της εταιρείας η συμμετοχή μας στη δημιουργία προϋποθέσεων για μια καλύτερη ζωή των παιδιών, καθώς αποτελούν τη πιο ουσιαστική και καθαρή πηγή τροφοδοσίας κάθε καλής προσδοκίας για το μέλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...