Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Air Liquide: Επένδυση € 40 εκατ. στη Ρωσία

Air Liquide7Image via WikipediaΕπένδυση € 40 εκατ. στη Ρωσία ανακοίνωσε η Air Liquide, στο πλαίσιο του σταθερού ρυθμού ανάπτυξής της σε αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Συγκεκριμένα, ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά αερίων για την βιομηχανία, την υγεία και το περιβάλλον, υπέγραψε μακροπρόθεσμο συμβόλαιο με την Severstal, ηγέτη της βιομηχανίας χάλυβα στην Ρωσία. Η Air Liquide θα παρέχει οξυγόνο, άζωτο και αργόν στο νέο χαλυβουργίο της Servestal στο Balakovo, στην περιοχή Saratov.

Στη συγκεκριμένη περιοχή, η Air Liquide θα επενδύσει σε μία νέα μονάδα διαχωρισμού του αέρα, αξιοποιώντας μεθόδους νέας τεχνολογίας και εξασφαλίζοντας την κατασκευή και την εκμετάλλευση. Η δυναμικότητα παραγωγής θα είναι μεγαλύτερη των 300 τόνων οξυγόνου ανά ημέρα και η έναρξη λειτουργίας της προβλέπεται για το τέλος του 2012. Η μονάδα της Air Liquide θα παράγει επίσης οξυγόνο, άζωτο και αργό σε υγρή μορφή για να ανταποκριθεί στις ανάγκες άλλων βιομηχανικών πελατών στις περιοχές Saratov και Samara.

Ο Pavel Ipatov, Κυβερνήτης της περιοχή Saratov, δήλωσε : «Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε την Air Liquide στην περιοχή μας, μία εταιρία που διαθέτει πλούσιο χαρτοφυλάκιο μακροπρόθεσμων αναπτυξιακών πλάνων στην Ρωσία. Η νέα μονάδα που θα εγκατασταθεί στην περιοχή Saratov θα θέσει τις βάσεις μίας αξιόπιστης συνεργασίας για τις τοπικές βιομηχανικές μονάδες. Χαίρομαι που οι προδιαγραφές της μονάδας αυτής ανταποκρίνονται σε αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας, ενεργειακής απόδοσης και προστασίας τους περιβάλλοντος. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...