Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Λαμπρή έναρξη της τρίτης Εβδομάδας Απασχολησιμότητας

Employability Week με την καθοδήγηση της Skywalker


Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Mediterranean College κήρυξε την επίσημη έναρξη της τρίτης κατά σειρά Εβδομάδας Απασχολησιμότητας (Employability Week), την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013, διοργανώνοντας στις εγκαταστάσεις του σεμινάριο με θέμα «Ελκυστικό βιογραφικό και επιτυχία στη συνέντευξη» σε συνεργασία με την Skywalker.


Το σεμινάριο απευθυνόταν σε φοιτητές και αποφοίτους των Σχολών Πληροφορικής, Μηχανικών, Παιδαγωγικών, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ψυχολογίας.  Οι εισηγήτριες του σεμιναρίου εκ μέρους της Skywalker, κα Ελένη Ρόκα - Διευθύντρια Marketing και κα Αρτίνα Γκέτση - Υπεύθυνη Κοινωνικής Δικτύωσης, ενημέρωσαν τους παρευρισκομένους σχετικά με την επιτυχή προσέγγιση της διαδικασίας ευρέσεως εργασίας.

Το σεμινάριο κινήθηκε σε δύο άξονες. Αρχικά, οι φοιτητές ενημερώθηκαν πλήρως για τις τεχνικές και τα μυστικά δημιουργίας ενός βιογραφικού σημειώματος που θα προκαλέσει το ενδιαφέρον πιθανών εργοδοτών αλλά και για τη σύνταξη της συνοδευτικής επιστολής που πλέον θεωρείται σε πολλές περιπτώσεις απαραίτητη. Εν συνεχεία, αναλύθηκε η τεχνική της συνέντευξης και μέσω προσομοιώσεων συνεντεύξεων εργασίας εντοπίστηκαν ορθές και λανθασμένες πρακτικές αλλά και οι λεπτομέρειες εκείνες που θα κάνουν την διαφορά ανάμεσα στους υποψηφίους, αναδεικνύοντας τον καλύτερο εξ αυτών ως τον καταλληλότερο για την κάλυψη της θέσης εργασίας.

Η μεγάλη ανταπόκριση  των φοιτητών στην εκδήλωση αλλά και ο θετικός της απόηχος έδωσε το μήνυμα ότι η σωστή καθοδήγηση ανοίγει δρόμους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και επικρατούσες καταστάσεις. Με γνώμονα τα παραπάνω, σκοπός όλων των δράσεων που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο του Employability Week του Mediterranean College είναι να ενισχύσουν τις επαγγελματικές  δεξιότητες των φοιτητών και αποφοίτων του Κολεγίου και να τους προετοιμάσουν για την είσοδό τους στη σύγχρονη απαιτητική αγορά εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες: Mediterranean College, Πελλήνης 8 & Πατησίων 107, Αθήνα, τηλ. 210 8899 600,  www.medcollege.edu.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...