Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

Απόλυτη ποιότητα εικόνας από την LG στην IFA 2013

Mε επόμενης γενιάς OLED και ULTRA HD τηλεοράσεις


Η LG εμπλουτίζει με νέα μοντέλα τις κορυφαίες σειρές OLED και ULTRA HD TVs προσφέροντας στον καταναλωτή λύσεις οικιακής ψυχαγωγίας που διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό

Η LG Electronics (LG) οδηγεί τις εξελίξεις στο συναρπαστικό τομέα των τηλεοράσεων νέας γενιάς, τόσο από πλευράς τεχνολογίας, όσο και από πλευράς σχεδιασμού. Στο πλαίσιο της IFA 2013 στο Βερολίνο, η LG θα παρουσιάσει μια ολοκληρωμένη σειρά προηγμένων συσκευών TV με  εντυπωσιακό σχεδιασμό, πρωτοποριακή τεχνολογία και απίστευτη ποιότητα εικόνας. Η σειρά περιλαμβάνει την καινοτόμα CURVED OLED TV (μοντέλο 55EA9800), την GALLERY OLED TV με καλλιτεχνικές προδιαγραφές (μοντέλο 55EA8800), την ανανεωμένη έκδοση της 84-άρας ULTRA HD TV (μοντέλο 84LA9800), καθώς και δύο πιο προσιτές ULTRA HD TVs στις 55 και τις 65 ίντσες (σειρά LA9650).

«Η αίσθησή μας είναι ότι η IFA 2013 αποτελεί την ιδανική ευκαιρία να δείξουμε στο ευρωπαϊκό κοινό, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, πόσο πραγματικά αφοσιωμένοι είμαστε στο στόχο μας να παραμείνουμε ηγέτες στην αγορά τηλεοράσεων επόμενης γενιάς,» δήλωσε ο κ. Havis Kwon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, LG Home Entertainment Company. «Είμαστε πολύ περήφανοι που εισάγουμε στην αγορά την CURVED OLED TV και την ULTRA HD TV πριν από τους ανταγωνιστές μας. Η LG θα συνεχίσει να αυξάνει τα μεγέθη της και να βελτιώνει την κορυφαία τεχνολογία στην αγορά των τηλεοράσεων».

Παγκόσμια πρώτη: LG CURVED OLED TV

Η πρωτοποριακή CURVED OLED TV, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη CES 2013 και είναι ήδη διαθέσιμη στις αγορές της Ν. Κορέας, των ΗΠΑ και της Γερμανίας, σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οικιακή ψυχαγωγία. Το καμπυλωτό σχήμα της LG 55EA9800, το οποίο θυμίζει τις οθόνες IMAX, εγγυάται μια απίστευτα έντονη και άνετη θέαση, ενώ η τεχνολογία WRGB OLED προσφέρει υψηλή αναλογία αντίθεσης, εξασφαλίζοντας βαθύτερο μαύρο και πολύ πιο φωτεινό λευκό από τις συμβατικές οθόνες RGB. Επιπλέον, η οθόνη προσφέρει απίστευτη χρωματική ακρίβεια, ανεξάρτητα από το περιβάλλον φωτισμού ή γωνία θέασης.

Με πάχος μόλις 4.3 χιλιοστά και βάρος μόνο 17 κιλά, η CURVED OLED TV είναι συναρπαστικά εντυπωσιακή. Οι μοντέρνες σχεδιαστικές γραμμές και η σχεδόν διαφανής βάση Crystal Stand της 55EA9800, πραγματικά κόβουν την ανάσα. Τα μετωπικά τοποθετημένα ηχεία LG Clear Speakers έχουν διακριτικά ενσωματωθεί στο Crystal Stand, εξασφαλίζοντας αψεγάδιαστο ήχο που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη πιστότητα στις μεσαίες και στις υψηλές συχνότητες.

Πραγματικό έργο τέχνης: GALLERY OLED TV

Στη φετινή IFA θα παρουσιαστεί, επίσης, η τελευταία προσθήκη της LG στη βραβευμένη σειρά συσκευών τεχνολογίας OLED TV, η 55 ιντσών GALLERY OLED TV, μια τηλεόραση η οποία σχεδιαστικά παραπέμπει σε ένα πραγματικό έργο τέχνης. Πρόκειται για την πρώτη OLED TV στον κόσμο που μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο, καταδεικνύοντας την ικανότητα της LG να δημιουργεί και να προτείνει στους καταναλωτές σχεδιαστικά προηγμένες λύσεις οικιακής ψυχαγωγίας, οι οποίες διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό.

Το κομψό πλαίσιο, με την καλλιτεχνική όψη του, κρύβει έξυπνα πίσω του ένα ισχυρό σύστημα ηχείων 2.2 καναλιών. Η λειτουργία Gallery Mode δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να απολαμβάνει σε υψηλή ανάλυση φωτογραφίες από το προσωπικό του άλμπουμ ή ψηφιακές εικόνες πινάκων ζωγραφικής, όταν η τηλεόραση δεν είναι σε λειτουργία. Φυσικά, όπως όλες οι πρωτοποριακές OLED TV της LG, η 55EA8800 χρησιμοποιεί την τεχνολογία WRGB OLED, μια αποκλειστικότητα της LG, η οποία εγγυάται ζωντανά χρώματα και πολύ μεγάλη γωνίας θέασης.

Εκπληκτική ποιότητα εικόνας: ULTRA HD TV

Οι συσκευές LG ULTRA HD TVs συνδυάζουν με τρόπο εντυπωσιακό την εκπληκτική ηχητική απόδοση και την υψηλή ποιότητα εικόνας, με τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση από εκείνη μιας Full HD TV. Μετά την παρουσίαση της πρώτης παγκοσμίως 84 ιντσών ULTRA HD TV και των αντίστοιχων premium μοντέλων στις 55 και στις 65 ίντσες (σειρά LA9700), η LG αποκαλύπτει στην IFA 2013 δύο αντίστοιχες πιο προσιτές εκδοχές (σειρά LA9650), καθώς και μια αναβαθμισμένη έκδοση της 84 ιντσών ULTRA HD TV (μοντέλο 84LA9800).

Οι δύο σειρές, LA9650 και LA9700 διαθέτουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή HEVC (High Efficiency Video Coding), ώστε να μπορούν να αναπαράγουν υλικό Ultra HD κατευθείαν από USB flash drive, άλλη μια πρωτιά για την LG. Χάρη στην Tru-ULTRA HD Engine της LG, οι συσκευές αυτές είναι σε θέση να κάνουν upscale σε οποιοδήποτε περιεχόμενο και να ανεβάσουν την ποιότητα σε επίπεδα κοντά στο UHD, ενώ παράλληλα προσφέρουν γωνία θέασης 178 μοίρες και εκπληκτικά καθαρή εικόνα. Η σειρά LA9700 πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα, χάρη στην τεχνολογία NANO FULL LED backlighting, η οποία βελτιώνει την αντίθεση, τη φωτεινότητα και τη χρωματική απόδοση.

Επιπλέον, οι τηλεοράσεις  της σειράς LA9700 είναι εξοπλισμένες με σύστημα ήχου 4.1 καναλιών και ισχύος 50W, με τα ηχεία τύπου Sliding να είναι τοποθετημένα μετωπικά, ενώ στην περίπτωση της σειράς LA9650 βρίσκονται τοποθετημένα στις δύο πλαϊνές όψεις της συσκευής. Η 84LA9800 διαθέτει σύστημα 2.2 καναλιών, ισχύος 310W, με τα ηχεία τοποθετημένα και στις δύο όψεις της τεράστιας οθόνης, για μια εμπειρία θέασης κινηματογραφικού επιπέδου.

Όσοι επισκεφθούν το περίπτερο της LG στην IFA 2013 θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, όπως ο Romero Britto και ο Yang-min Ha, σε οθόνες LG ULTRA HD TVs. Οι τηλεοράσεις επόμενης γενιάς που παρουσιάζει η LG στη φετινή IFA πιστοποιούν με μοναδικό τρόπο τον ιδανικό  συνδυασμό της τέχνης με την τεχνολογία.

 Βραβεία και  πιστοποιήσεις

Τον τελευταίο χρόνο, οι τηλεοράσεις επόμενης γενιάς OLED TV της LG έχουν κερδίσει μια σειρά βραβεία και πιστοποιήσεις από έγκυρους διεθνείς οργανισμούς. Η LG CURVED OLED TV τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο σχεδιασμού European Design TV 2013-2014 από την EISA, καθώς και με το βραβείο Red Dot: Best of the Best. Η ποιότητα της εικόνας έχει λάβει πιστοποιήσεις από οργανισμούς υψηλού κύρους, όπως ο TÜV Rheinland, Intertek, VDE και Underwrites Laboratories (UL), ενώ παράλληλα έγινε και η πρώτη OLED TV με πιστοποίηση THX.


Όλες οι τηλεοράσεις επόμενης γενιάς της LG θα βρίσκονται στην IFA 2013, στην αίθουσα 11.2 της Messe Berlin.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...