Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

1ο συνέδριο με θέμα PRIVACY & DATA BREACH MANAGEMENT


Η Financial-Academy.eu διοργάνωσε με επιτυχία την Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014, το 1ο συνέδριο με θέμα  “PRIVACY & DATA BREACH MANAGEMENT- Ιδιωτικότητα και Διαχείριση Συμβάντων Παραβίασής της” στο Royal Olympic Hotel: Αίθουσα ΠΑΝΟΡΑΜΑ, στην Αθήνα [www.DataBreach.gr].
Απολογισμός Συνεδρίου
Πάνελ 1: Ιδιωτικότητα και ασφάλεια δεδομένων σε Επιχειρήσεις και Δημόσιους οργανισμούς
Στην αντιμετώπιση των περιστατικών διαρροής δεδομένων και παραβίασης της ιδιωτικότητας και την ελληνική πραγματικότητα αναφέρθηκε η κυρία Παναγοπούλου Γεωργία Ελέγκτρια – Ειδική επιστήμονας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δίνοντας μια πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και πως τα περιστατικά παραβίασης αντιμετωπίζονται από την αρμόδια αρχή.

Ιδιωτικότητα τάσεις και προοπτικές της στην ευρωπαϊκή ένωση και ο ρόλος του ENISA στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται ήταν το θέμα της ομιλίας της κας Αθηνάς Μπούρκα ειδική επιστήμονα στην ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών του ENISA, ειδικότερα παρουσιάσθηκε το πλαίσιο της νέας κοινοτικής οδηγίας, οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και οι προτεινόμενες χρηματικές ποινές σε περίπτωση παραβίασης της ιδιωτικότητας. Η οριστικοποίηση της οδηγίας  αναμένεται κατα την διάρκεια της ελληνικής προεδρίας.
Η ανάγκη προστασίας της εταιρικής πληροφορίας και η αντιμετώπιση των εκ των έσω κινδύνων ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο κύριος Γεράσιμος Μοσχονάς Group Information Security Officer της Alpha Bank. H ανάγκη δημιουργίας εταιρικής κουλτούρας ασφάλειας της εταιρικής πληροφορίας και οι τρόποι περιορισμού των πιθανοτήτων παραβίασης της ιδιωτικότητας αναφέρθηκαν διεξοδικά. Ο κύριος Μοσχονάς επεσήμανε ότι η εξασφάλιση της ιδιωτικότητας είναι ένας συνεχής  αγώνας που εξασφαλίζει στον οργανισμό την συνέχειά του δημιουργώντας εμπιστοσύνη στους πελάτες του.
Οι ευθύνες των στελεχών μιας επιχείρησης σε περιπτώσεις συμβάντων παραβίασης της ιδιωτικότητας ήταν το θέμα της ομιλίας της κας Πόπης Παναντωνίου Senior Associate της Δικηγορικής εταιρίας Μπαχάς Γραμματίδης και συνεργάτες.
Πως οι πάροχοι Cloud εφαρμογών αντιμετωπίζουν τα θέματα παραβίασης της ιδιωτικότητας, στα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν και τα πλεονεκτήματα που έχουν οι πελάτες που επιλέγουν εφαρμογές Cloud αναφέρθηκε ο κύριος Θεόδωρος Στεργίου Security Solutions Product Manager & Cloud Security Officer της Intracom Telecom.

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κύριος Νίκος Παπαδόγλου, Corporate Product Marketing Manager της Hellas on Line o οποίος ανέδειξε την αναγκαιότητα ενημέρωσης και σωστής διαχείρισης των περιστατικών παραβίασης ιδιωτικότητας και διεύθυνε την συζήτηση δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα των στελεχών που παρακολούθησαν το συνέδριο.

Πάνελ 2:Κυβερνοεπιθέσεις, Παραβιάσεις Ιδιωτικότητας, Αποτελεσματική Διαχείριση Περιστατικών                  
Στην μεθοδολογία των ελέγχων σε περιπτώσεις  περιστατικών διαρροής δεδομένων και παραβίασης της ιδιωτικότητας αναφέρθηκε ο κύριος Ανάργυρος Χρυσάνθου – Ελεγκτής Ειδικός επιστήμονας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα δίνοντας μια πλήρη εικόνα στους συμμετέχοντες για τον τρόπο που γίνεται μια έρευνα και τη σημαντικότητα των ευρημάτων στην σωστή διερεύνησή της.
Σε θέματα Επιχειρησιακής Συνέχειας σε περιπτώσεις παραβίασης Ιδιωτικότητας και κυβερνοεπιθέσων αναφέρθηκε η κυρία Σιουγλέ Ευφροσύνη Ελέγκτρια Ειδική επιστήμονας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.
Στις νομικές πτυχές διαχείρισης περιστατικών παραβίασης ιδιωτικότητας αναφέρθηκε ο κύριος Αντώνης Πατρίκιος Νομικός Διευθυντής στο Privacy & Information Law της Ευρωπαικής Δικηγορικής εταιρίας Field Fisher Waterhouse παρουσιάζοντας στους συμμετέχοντες θέματα που έχουν προκύψει κατά την διαχείριση περιστατικών από τον ίδιο και την ομάδα του, πώς αντιμετωπίζονται ανάλογες περιπτώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, αναδεικνύοντας το ρόλο των δικηγόρων και τον νομικό τρόπο χειρισμού αυτών των υποθέσεων.         
Ο κύριος Γιώργος Σιάφης Country Manager της Action Global Communications Hellas αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός πλάνου επικοινωνίας το οποίο ενεργοποιείται κάθε φορά που οι συνθήκες το απαιτούν δίνοντας την δυνατότητα στην εταιρία να αντιδράσει σωστά μειώνοντας τις οικονομικές συνέπειες αυτών των γεγονότων.
Η χρήση νέων μεθόδων πληροφόρησης για την αντιμετώπιση περιστατικών κυβερνοεπιθέσεων ήταν το θέμα της παρουσίασης του κυρίου Άγγελου Πρίντεζη Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης ασφάλειας πληροφοριών της Odyssey Consultants.


Στην λειτουργία της ασφάλισης ως εργαλείο διαχείρισης κινδύνου, τις τάσεις που επικρατούν στην διεθνή ασφαλιστική αγορά, των υπηρεσιών που προσφέρονται μαζί με την ασφάλιση και έχουν στόχο την μείωση των οικονομικών συνεπειών των περιστατικών παραβίασης ιδιωτικότητας και την παρουσίαση ενός case study εταιρίας που έγινε στόχος και είχε ασφάλιση αναφέρθηκε ο κύριος Νίκος Γεωργόπουλος εξειδικευμένος συμβουλος παροχής ασφαλιστικών λύσεων Privacy Liability & Data Breach Management.

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κύριος Γεώργιος Μαγουλάς, Group Business Solutions & Systems Risk & Compliance Manager της Coca Cola Hellenic o οποίος ανέδειξε την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός πλάνου αντίδρασης (Incident Response Plan) κάθε εταιρίας και συνέδεσε τα μέρη του που παρουσιάστηκαν από τους ομιλητές.

Πάνελ 3: Ασφάλεια Ηλεκτρονικών Συναλλαγών            
Ο κύριος Χρίστος Τόπακας , Head Group IT Security & Control, Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς παρουσίασε τις συνέπειες υποκλοπής στοιχείων ταυτοποίησης και χρήσης τους σε παράνομες ηλεκτρονικές συναλλαγές και την ανάγκη αύξησης της ευαισθητοποίησης των πελατών στην χρήση των προσωπικών τους δεδομένων στις διάφορες εφαρμογές και στην καθημερινότητά τους

Στην ανάγκη ενσωμάτωσης των διαδικασιών του PCI DSS από τις εμπορικές εταιρίες που διενεργούν ηλεκτρονικές συναλλαγές πληρωμών από τους πελάτες τους αναφέρθηκε ο κύριος Κώστας Παπαδάτος  – Business Development Director της ADACOM.

Data Privacy and Big Data ήταν το θέμα που παρουσίασε η κυρία Ελένη Γεράση στέλεχος του τομέα διακυβέρνησης Πληροφορικής του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας και μέλος του ΔΣ του ISACA Athens Chapter.

Ο κύριος Λεωνίδας Χατζηκωνσταντής του Τμήματος Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Ernst Young αναφέρθηκε στις προκλήσεις Διαχείρισης ενός εταιρικού Προγράμματος Ασφάλειας και παρουσίασε τις διεθνείς τάσεις όπως αυτές αποτυπώθηκαν σε διεθνή έρευνα της E&Y

Απαντήσεις στο ερώτημα “Είστε προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο διαρροής δεδομένων” και ανάπτυξη πλάνου αντιμετώπισης έδωσε ο κύριος Κωνσταντάτος Χάρης, IT Operations & Group Information Service Officer του ICAP Group

Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κύριος  Δημήτρης Γεωργόπουλος Business Development Advisor & Executive Coach o οποίος τόνισε για ακόμα μία φορά την ανάγκη αύξησης της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα διαχείρισης των προσωπικών τους δεδομένων και το πως οι επιχειρήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουν θέματα ηλεκτρονικών συναλλαγών και αύξησης της χρήσης τους από τους πελάτες τους.

Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι τα θέματα παραβίασης ιδιωτικότητας θα αυξηθούν όπως και οι κυβερνοεπιθέσεις για αυτό οι οργανισμοί που θέλουν να προστατεύσουν την εταιρική φήμη τους  θα πρέπει να οργανωθούν δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές, εκπαιδεύοντας το ανθρώπινο δυναμικό τους,  δημιουργώντας συνεργασίες με εξειδικευμένους επαγγελματίες όπως δικηγόρους, ειδικούς ερευνητές  ηλεκτρονικών εγκλημάτων, επικοινωνιολόγους, ειδικούς ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων και ασφαλιστικές εταιρίες θα μπορέσουν να εφαρμόσουν το πλάνο αντίδρασης που έχουν και θα διαχειριστούν αποτελεσματικά τις οικονομικές συνέπειες αυτών των περιστατικών.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία υποβολής ερωτήσεων στους ομιλητές γινόταν σε πραγματικό χρόνο  μέσω του Conferience.com μιας πρωτοποριακής app εφαρμογής που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια του συνεδρίου και έδωσε την δυνατότητα στους ομιλητές άμεσης ανατροφοδότησης σχετικά με τις απορίες και τα ερωτήματα των στελεχών που υπήρχαν κατά την διάρκεια του συνεδρίου.

Περισσότερες Πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν στο συνέδριο  επισκεφθείτε το www.databreach.gr

Οργανωτής:  
Financial-Academy.eu  

Χορηγοί του Συνεδρίου

  • Sponsors: Forthnet, Nova
  • Plain Sponsor: Odyssey Consultants
  • Official Sponsor: ISACA
  • Conference Experience Sponsor: Conferience.com
  • Privacy Risk Sponsor: Privacy Risk Advisors
  • Communication Sponsor: ICAP
  • Executives Recruitment Sponsor: JobHunterNetwork.com
  • Online Sponsors: Capital.gr, Biztech.gr, DWM.gr, Business-Analytics.gr
  • Online Supporter: Valuation and Research Specialists,  EMEA Startups, επιχειρώ
  • Printed Media Sponsor: Κεφάλαιο, Tech Channel Partner
  • Public Relations Sponsor: Action Global Communications

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...