Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η Epson Hellas συμμετέχει στα «Κυριακάτικα πρωινά … και όχι μόνο» του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Epson logo
Epson logo (Photo credit: Wikipedia)
Η Epson Hellas, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για καινοτομία στην εκπαίδευση, συμμετέχει στη δράση «Κυριακάτικα πρωινά … και όχι μόνο», που πραγματοποιεί το  Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών σε συνεργασία με το British Council στις 9 και 10 Ιουνίου. Πρόκειται για ένα διήμερο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απευθύνονται σε παιδιά 8-15 ετών, γονείς και εκπαιδευτικούς με στόχο τη διάδοση πρωτοποριακών μεθόδων μάθησης με τη βοήθεια της τεχνολογίας και σύγχρονων εργαλείων που καθιστούν την εκπαιδευτική διαδικασία πιο ευχάριστη και αποτελεσματική.
Το Σάββατο 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από ομιλίες για εκπαιδευτικούς για καινοτόμους και διαδραστικούς τρόπους εκπαίδευσης για μια πολύ ζωντανή εμπειρια μάθησης. Την Κυριακή 10 Ιουνίου τη σκυτάλη παίρνουν τα παιδιά με εργαστήρια και δραστηριότητες που αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες για διαδραστική μάθηση και παιχνίδι. Ενδεικτικά θα υπάρχουν:
        Xbox 360 Kinect της Microsoft που ζωντανεύει το παιχνίδι και προσφέρει μια νέα εμπειρία ψυχαγωγίας στην παρέα και στην οικογένεια.
        Kodu της Microsoft για να φτιάξουν το δικό τους βιντεοπαιχνίδι και να κερδίσουν πολλά δώρα.
        Ένα μοναδικό κυνήγι θησαυρού με πλούσια δώρα με τίτλο «Μάρτης μου ο Λυσίας…θα βρω τον θησαυρό! Ψάχνω…βρίσκω…απαντώ!!!».
        Διαδραστικά εκπαιδευτικά παιχνίδια που έχει σχεδιάσει η ITisART με χρήση του Kinect της Microsoft και διαδραστικών προβολέων της Epson για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.
        ComicLab: Δημιούργησε το δικό σου ψηφιακό Κόμικ με ένα Διαδραστικό τραπέζι και ένα Διαδραστικό προβολέα της EPSON συνθέτοντας ψηφιακές ιστορίες κόμικς με το λογισμικό Comiclab της εταιρίας ITisART.
        Τέλος, με τα δωρεάν διασκεδαστικά εργαλεία της Microsoft για την εκπαίδευση, Microsoft Learning Suite, τα παιδιά μαθαίνουν και παίζουν σε προβολείς Epson και κερδίζουν δώρα απαντώντας σωστά.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και ξεκινούν στις 10:30 π.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των δράσεων είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα http://www.eie.gr/epistimiskoinonia/2011-2012/kp2012_programme.pdf 
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...