Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Η αγορά του κρέατος έτοιμη να υποδεχτεί τα Meat Days 2012

29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου


Με μεγάλη συμμετοχή στην έκθεση, αλλά και προγραμματισμό δεκάδων δραστηριοτήτων με επίκεντρο το πολυ-γεγονός Meat Days 2012, δημιουργείται μια αισιόδοξη προοπτική για την αγορά του κρέατος. Η χρονική μετατόπιση των Meat Days κατά λίγους μήνες, λόγω της προκήρυξης των επαναληπτικών βουλευτικών εκλογών, αντιμετωπίστηκε αρκετά θετικά, αφού ο νέος χρόνος διεξαγωγής του γεγονότος ταιριάζει απόλυτα στις προτεραιότητες των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών του κλάδου.

Το ραντεβού της αγοράς έχει οριστεί για τις 29, 30 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου και σε αυτές τις ημερομηνίες συγκλίνουν εκδηλώσεις, γεγονότα, άλλες δραστηριότητες.

Μεγάλο επιστημονικό γεγονός το συνέδριο

Το πανελλήνιο συνέδριο Το Κρέας και τα Προϊόντα του που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την έκθεση στον ίδιο χώρο, έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερες από 60 επιστημονικές εργασίες, που καλύπτουν μεγάλο φάσμα αντικειμένων: από την πρωτογενή παραγωγή, τις μεθόδους επεξεργασίας και τυποποίησης, τη νομοθεσία, τις απαιτήσεις των ελεγκτικών φορέων, την πιστοποίηση, μέχρι εντελώς πρακτικές πλευρές της προώθησης και της πώλησης. Η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου, η οποία καλύπτει όλα τα ανώτατα ιδρύματα, δίνει στο γεγονός μεγάλη βαρύτητα.

Να θυμίσουμε ότι στο συνέδριο έχουν προσφέρει την αιγίδα τους τόσο η Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία, όσο και ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος.

Αξιολόγηση αλλαντικών και σκευασμάτων κρέατος

Ενδιαφέρον μεταξύ των βιομηχανιών και βιοτεχνιών επεξεργασίας κρέατος έχει προκαλέσει και η πρωτοβουλία για την 1η Οργανοληπτική Αξιολόγηση Ελληνικών αλλαντικών και παρασκευασμάτων κρέατος, που προετοιμάζεται να γίνει σε ειδικό χώρο των Meat Days. Είναι ένα γεγονός που θα μπορούσε να αποτελέσει μια πολύ καλή ευκαιρία προβολής της σχετικής βιομηχανίας και των προϊόντων της, τα οποία αν και δεν στερούνται σε ποικιλία και ποιότητα από ανάλογα προϊόντα της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, στη χώρα μας εξακολουθούν και κατέχουν μικρός ποσοστό αγοράς.

Διαγωνισμός νέων κρεοπωλών

Μεταξύ των διαφόρων γεγονότων που θα εξελιχθούν στα Meat Days είναι και ο διαγωνισμός νέων κρεοπωλών, τον οποίο έχει ετοιμάσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών. Ο 1ος Διαγωνισμός Κρεατοσκευάσματος για νέους κρεοπώλες είναι ένα γεγονός που θα γίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ως έπαθλο οι δυο πρώτοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό που διοργανώνει η διεθνής συνομοσπονδία (IBC).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...