Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Δώστε κίνητρα για συμμετοχή στην τάξη με τον πρώτο διαδραστικό προβολέα με το άγγιγμα ενός δακτύλου της Epson

Στη σειρά προβολέων EB-5 ενσωματώνονται μοναδικές νέες λειτουργίες πέρα από τη φημισμένη φωτεινότητα και αξιοπιστία που χαρακτηρίζει την Epson

Στην έκθεση BETT, που πραγματοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Epson ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας σειράς προβολέων εξαιρετικά μικρής απόστασης προβολής για την εκπαίδευση, παρουσιάζοντας το πρώτο διαδραστικό προϊόν με το άγγιγμα ενός δακτύλου. Ο προβολέας EB-595Wi επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με τις προβαλλόμενες εικόνες χρησιμοποιώντας μόνο τα δάκτυλά τους. Έτσι, οι διδάσκοντες και οι σπουδαστές μπορούν να έχουν άμεση επαφή και να αναλαμβάνουν τον έλεγχο, γεγονός που κάνει τα μαθήματα και τις διαλέξεις πιο ενδιαφέροντα από ποτέ άλλοτε. Είναι αυτό ακριβώς που περιμένατε από τον νούμερο ένα κατασκευαστή διαδραστικών προβολέων του κόσμου. Η σειρά EB-5 θα διατίθεται στην αγορά από το Μάιο του 2014.


Ο προβολέας EB-595Wi επιτρέπει στους καθηγητές, τους ομιλητές και τους σπουδαστές να χρησιμοποιούν έως έξι σημεία αγγίγματος με τα δάκτυλα ή έναν από τους δύο διαδραστικούς μαρκαδόρους για να σημειώνουν απευθείας στην προβαλλόμενη εικόνα, διευκολύνοντας όσο ποτέ τη διαδικασία της γραφής, τη δημιουργία διαγραμμάτων ή τη σχεδίαση πάνω σε βίντεο. Η χρήση των χειριστηρίων επί της οθόνης για την αλλαγή των slide, την επιλογή πηγών εισόδου ή ακόμη και την αποθήκευση μιας επεξεργασμένης εικόνας είναι εύκολη και γίνεται με το άγγιγμα ενός δακτύλου. Η σχεδίαση για εξαιρετικά μικρή απόσταση προβολής επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν απευθείας με τις παρουσιάσεις τους, ελαχιστοποιώντας τις σκιές και τις αντανακλάσεις.

Ο Trevor Holt, Product Manager στην Epson Europe, επισημαίνει: «Το άγγιγμα του δακτύλου μεταφράζεται σε άμεση αλληλεπίδραση με φυσικές χειρονομίες, χωρίς να απαιτείται μεγάλο διάστημα εκμάθησης. Για τους διδάσκοντες το άγγιγμα των δακτύλων θα αποτελέσει εξαιρετικά εύχρηστη λειτουργία που θα τους επιτρέπει να επισημαίνουν γρήγορα κάποιο σημείο ή να προσθέτουν σημειώσεις την ώρα του μαθήματος, χωρίς να χρειάζεται να βρουν κάποιο διαδραστικό μαρκαδόρο, ενώ οι σπουδαστές θα μπορούν να κοιτάζουν απευθείας στην προβαλλόμενη εικόνα και να προσθέτουν τις δικές τους επισημάνσεις. Ωστόσο, η ομορφιά αυτού του προϊόντος έγκειται στο γεγονός ότι θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε τους διαδραστικούς μαρκαδόρους εάν το προτιμάτε».

Οι δύο νέοι διαδραστικοί μαρκαδόροι ανταποκρίνονται ακόμη πιο άμεσα και είναι ευκολότεροι στη χρήση με βελτιωμένη, ελαφριά σχεδίαση. Επιτρέπουν στους διδάσκοντες και τους σπουδαστές να γράφουν συγχρόνως στην οθόνη, με διαφορετικές ιδιότητες, διευκολύνοντας τη συνεργασία. Στη μοναδική σχεδίαση του EB-595Wi έχει προβλεφθεί να είναι αδύνατο να γράψει, να σχεδιάσει και να επισημάνει κανείς πάνω στις άκρες της οθόνης, ενώ χάρη στη λειτουργία εγκατάστασης χωρίς πρόγραμμα οδήγησης και με αυτόματη βαθμονόμηση ο προβολέας τοποθετείται εύκολα και είναι άμεσα έτοιμος για χρήση. Η λειτουργία λευκοπίνακα σημειώσεων χωρίς υπολογιστή επιτρέπει στους διδάσκοντες να αρχίζουν το μάθημα χωρίς καν να ανοίξουν τον υπολογιστή τους.

Προϊόν της νέας σειράς

Ο προβολέας EB-595Wi εντάσσεται στη νέα σειρά προβολέων εξαιρετικά μικρής απόστασης προβολής EB-5, με διαδραστικά και μη διαδραστικά μοντέλα, αναλύσεις WXGA και XGA και βελτιωμένη απόδοση φωτισμού έως 3.300 lumen σε σύγκριση με την προηγούμενη σειρά.

Όλες οι λειτουργίες επωφελούνται από την τεχνολογία 3LCD της Epson, χάρη στην οποία διασφαλίζονται εικόνες υψηλής ποιότητας με εξίσου υψηλή απόδοση λευκού και έγχρωμου φωτισμού για προβολές φωτεινών εικόνων με ζωντανά χρώματα, ακόμη και στο φως της ημέρας, και τρεις φορές φωτεινότερα χρώματα σε σχέση με τους προβολείς του ανταγωνισμού. Στα συγκεκριμένα μοντέλα η διάρκεια ζωής της λάμπας είναι μεγάλη χάρη στη ρύθμιση οικολογικής λειτουργίας. Διατίθεται επίσης δυναμικός έλεγχος της λάμπας και αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας. Η διπλή είσοδος VGA και διπλή είσοδος HDMI προσφέρουν πολλές δυνατότητες διασύνδεσης.

Όλοι οι προβολείς στη σειρά EB-5 διαθέτουν δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης, διευκολύνοντας την κοινή χρήση περιεχομένου από μεγάλη γκάμα έξυπνων συσκευών με χρήση της εφαρμογής iProjection. Η λειτουργία επόπτη επιτρέπει στους διδάσκοντες και τους σπουδαστές να μοιράζονται ταυτόχρονα το περιεχόμενό τους. Οι διδάσκοντες διατηρούν τον απόλυτο έλεγχο αφού μπορούν να επιλέγουν πότε θα προβάλλουν το περιεχόμενο του σπουδαστή. Αυτή η λειτουργία είναι ιδανική για σκοπούς αλληλεπίδρασης σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα που απαιτούν συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...