Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Παγκόσμια διάκριση Έλληνα Καθηγητή του ALBA

ALBA Graduate Business SchoolImage via WikipediaΑθήνα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 – Παγκόσμια διάκριση για τον καθηγητή Δρ. Μπάμπη Μαινεμελή, Αναπληρωτή Καθηγητή Οργανωσιακής Συμπεριφοράς στο ALBA Graduate Business School, ο οποίος έλαβε το βραβείο για το καλύτερο επιστημονικό άρθρο της χρονιάς στην κορυφαία επιστημονική επιθεώρηση Academy of Management Review (Academy of Management Review (AMR) 2011 Best Paper Award).

Το ALBA Graduate Business School με περηφάνια δηλώνει πλέον ως ένα από τα ελάχιστα Business Schools εκτός Αμερικής του οποίου Καθηγητής έχει λάβει το συγκεκριμένο βραβείο.

Το συγκεκριμένο βραβείο δίδεται κάθε χρόνο στο καλύτερο άρθρο το οποίο έχει δημοσιευθεί στο Academy of Management Review κατά τη προηγούμενη χρονιά και έχει ως βασικά και αυστηρά κριτήρια αξιολόγησης την πρωτότυπη, σημαντική και προκλητική κεντρική ιδέα του άρθρου και την ξεκάθαρη και σημαντική συμβολή του στην πρόοδο της επιστήμης.


Το άρθρο του Καθηγητή έχει τίτλο “Stealing Fire: Creative Deviance in the Evolution of New Ideas” και δημοσιεύτηκε στο Academy of Management Review τον Οκτώβριο του 2010. Ο Καθηγητής Δρ. Μπάμπης Μαινεμελής προσχωρεί έτσι σε ένα κύκλο διακεκριμένων μελετητών που έχουν λάβει το βραβείο AMR Best Paper Award, από την απαρχή του το 1987 και είναι ο πρώτος Έλληνας ακαδημαϊκός που το λαμβάνει. Η απονομή θα γίνει τον Αύγουστο στην ετήσια συνάντηση της Ακαδημίας Μάνατζμεντ στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Το Academy of Management Review κατατάσσεται ανάμεσα στα επιστημονικά περιοδικά κοινωνικών επιστημών με ιδιαιτέρως αναγνωρισμένο κύρος, ενώ έχει αναγνωριστεί από την λίστα του Institute of Scientific Information (ISI) ως το πρώτο επιστημονικό περιοδικό στην κατηγορία μάνατζμεντ, διοίκησης και χρηματοοικονομικών. Στην αξιολόγηση 823 επιστημονικών περιοδικών του Association of Business Schools (ABS) κατατάσσεται ανάμεσα στα 22 πρώτα της παγκόσμιας ελίτ.

Προηγούμενη έρευνα του καθηγητή Δρ. Μπάμπη Μαινεμελή έχει δημοσιευθεί στο AMR το 2001 και το 2002. Έχει επίσης διακριθεί με το AMR Outstanding Reviewer Award το 2009, και από την χρονιά αυτή διατελεί μέλος της συντακτικής επιτροπής του.

Η διάκριση αυτή δικαιώνει για άλλη μια φορά το αρχικό όραμα του ALBA να καταξιωθεί ως ένα κέντρο αριστείας στην έρευνα και τη διδασκαλία στον τομέα της Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο οι καθηγητές του ALBA δημοσιεύουν στα πλέον απαιτητικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Με περίπου 300 άρθρα στα μεγαλύτερα διεθνή περιοδικά, το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του παραγόμενου ερευνητικού έργου στο ALBA είναι εντυπωσιακό και δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το μέγεθος του ALBA. Αναλυτικά, η διεθνής καταξίωση του ερευνητικού έργου του ALBA παρουσιάζεται στη σελίδα www.alba.edu.gr/faculty.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.alba.edu.gr όπου θα μπορέσετε να βρείτε το σχετικό άρθρο καθώς και την λίστα των AMR Best Paper Award Winners.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...