Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Famous Brand η INTERAMERICAN στον ασφαλιστικό κλάδο

Η γνώμη των καταναλωτών, κατά την έρευνα του έγκριτου διεθνώς Reputation Institute – RMI Athens που διενεργήθηκε κ στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «Famous Brands, οι μάρκες με τη χρυσή φήμη», ανέδειξε φέτος κορυφαίο brand στον ασφαλιστικό κλάδο την INTERAMERICAN.

Πρόκειται για την τέταρτη πρωτιά που κερδίζει η INTERAMERICAN στο σύνολο των έξι ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί από το 2005 και βασίζονται στην αυθόρμητη επιλογή που κάνει αντιπροσωπευτικό δείγμα του καταναλωτικού κοινού, το οποίο ερωτήθηκε φέτος για μάρκες σε 33 συνολικά προϊοντικές κατηγορίες.

Η καλή φήμη, ως το σημαντικότερο άυλο περιουσιακό στοιχείο μιας επιχείρησης, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος σε μια περίοδο δοκιμασίας της εμπιστοσύνης του καταναλωτή, όπως είναι η σημερινή. Ο Γ. Κώτσαλος, Διευθύνων Σύμβουλος της INTERAMERICAN δήλωσε σχετικά: «H ανάδειξη της INTERAMERICAN σε famous brand ενισχύει την πεποίθησή μας ότι η στρατηγική προτεραιότητα της εστίασης στον καταναλωτή αποτελεί επιλογή που αναγνωρίζεται από το κοινό και αποδεικνύει την αξιοπιστία της εταιρείας, την οποία επιδιώκουμε να ενισχύουμε συνεχώς».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, σήμερα ένας στους δυο καταναλωτές φέρεται διατεθειμένος να μποϋκοτάρει ενεργά τις εταιρείες/μάρκες που τον απογοητεύουν για διάφορους λόγους (ποιότητα προϊόντων ή υπηρεσιών, αισχροκέρδια κ.λπ.), ενώ ένας στους δύο αναγνωρίζει ως στοιχείο κοινωνικής υπευθυνότητας τις προσιτές τιμές. Η διαχρονικά υψηλή ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, η υποστήριξη προγραμμάτων κοινωνικής υπευθυνότητας, η δημιουργία θετικής δημοσιότητας είναι παράγοντες που σε συνδυασμό με την αναγνωρισιμότητα της μάρκας και την απουσία αρνητικής εμπειρίας του κοινού κτίζουν τη φήμη, όπως επισημαίνει ο Μ. Οβαδίας, Γενικός Διευθυντής του RMI Athens. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατά τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...