Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College Θεσσαλονίκης

Η ανάδειξη «Εξαιρετικών Επιτευγμάτων Ελλήνων», ήταν το θέμα της φετινής Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean  College Θεσσαλονίκης


Πετώντας τα καπέλα τους ψηλά, γιόρτασαν τη μεγάλη ημέρα της αποφοίτησής τους, οι απόφοιτοι της Τάξης του 2013 του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, στην κατάμεστη αίθουσα «Αριστοτέλης», του ξενοδοχείου Μακεδονία Palace. 


Η φετινή Τελετή Αποφοίτησης του Mediterranean College Θεσσαλονίκης, είχε ως κεντρικό άξονα την προβολή και την ανάδειξη «Εξαιρετικών Επιτευγμάτων Ελλήνων», οι οποίοι έχουν διακριθεί για το ταλέντο τους ή για τις πρωτοπόρες δράσεις τους στους τομείς της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το τελετουργικό των βρετανικών πανεπιστημίων, συμμετείχαν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας  του Mediterranean College, το διοικητικό προσωπικό, εκπρόσωποι του University of Derby και εξέχουσες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο. Την έναρξη της τελετής πραγματοποίησε ο Δρ. Γεώργιος Παπαδάκης, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Mediterranean College, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Mediterranean College, Καθηγητής κος Σοφοκλής Ξυνής.

Ο κ.  Ξυνής, αναφέρθηκε στα τριάντα επτά χρόνια της επιτυχημένης και καταξιωμένης πορείας του Mediterranean College, στη συνεισφορά του Ομίλου ΞΥΝΗ στα εκπαιδευτικά δρώμενα της χώρας, καθώς και στις επαγγελματικές επιτυχίες των αποφοίτων του.

Κεντρικός Ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κος Ιωάννης Παπαδόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της «Hellenic Venture Capital Association». Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπαδόπουλος, παρουσίασε την ιστορική αναδρομή της «Hellenic Venture Capital Association» και επεσήμανε ότι η πραγματική επιτυχία είναι ο συνεχής εμπλουτισμός των γνώσεων, καθώς και η μη εγκατάλειψη της προσπάθειας για την επίτευξη των στόχων.

Στο πλαίσιο της βράβευσης των εξαιρετικών επιτευγμάτων, τιμήθηκαν οι ιδρυτές της εταιρείας «Clockwork Energy», κύριοι Σπύρος Βλάχος και Παναγιώτης Σκλήρης, για την καταξίωση και την δυναμική που έχει αποκτήσει η εταιρεία τους στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις αγορές του εξωτερικού, καθώς και η κυρία Έλενα Καρανταγλή, η οποία ήρθε πρώτη στον παγκόσμιο διαγωνισμό της Unesco με θέμα «Pathways to a culture of peace: Global Contest for Mutual Understanding» και βραβεύτηκε από την πρόεδρο της Unesco  κυρία Ιρίνα Μπόκοβα και τον Πρίγκιπα Faisal Bin A Ebdullah της Σαουδικής Αραβίας. Τις τιμητικές βραβεύσεις απένειμε ο κ. Σοφοκλής Ξυνής.

Παρουσία του Προέδρου του Mediterranean College κου Σοφοκλή Ξυνή και της κας Κατερίνας Ξυνή, Vice President & Managing Director του Mediterranean College, συνεχίστηκε η τελετή αποφοίτησης με την απονομή προπτυχιακών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, σε απόφοιτους των σχολών Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πληροφορικής, Μηχανικών, και Ψυχολογίας, ενώ απονεμήθηκαν παράλληλα υποτροφίες σε αριστεύσαντες φοιτητές του Mediterranean College.

Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις του «Employability Scheme» του Κολλεγίου, μιας ολιστικής προσέγγισης που θέτει τον όρο «απασχολησιμότητα» στο επίκεντρο κάθε προγράμματος σπουδών,  ενώ παρουσιάστηκαν σταθμοί – ορόσημα της επιτυχημένης πορείας του Mediterranean College καθώς και δραστηριότητες και επιτυχίες των μελών του Alumni Association του Mediterranean College.

Κλείνοντας την τελετή, ο Δρ. Γ. Παπαδάκης, ευχαρίστησε θερμά τους γονείς και τους αποφοίτους του Mediterranean College, για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν το Κολλέγιο. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεισφορά του Mediterranean College στην προσωπική ανάπτυξη των αποφοίτων μέσα από τη δύναμη της γνώσης, την απόκτηση σημαντικών εφοδίων και την θωράκισή τους με αξίες που συμβάλλουν στο χτίσιμο μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας.

Info: Mediterranean College Θεσσαλονίκη, Βαλαωρίτου 9, Τηλ.: 2310 287779, medcollege@medcollege.edu.gr, http://www.medcollege.edu.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...