Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Παρουσιάστηκε η πρώτη Ευρωπαϊκή Μονάδα Διαχείρισης αέρα από σπείρα αντιμικροβιακού χαλκού

Η πρώτη μονάδα διαχείρισης αέρα από σπείρα αντιμικροβιακού χαλκού κατασκευάστηκε στην Ευρώπη από την Γαλλική κατασκευαστική εταιρεία Hydronic, σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφοριών Χαλκού και Κραμάτων του (CICLA). Το καινοτόμο αυτό προϊόν αξιοποιεί τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του χαλκού με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα στα νοσοκομεία.

Οι καταναλωτές ευαισθητοποιούνται όλο και περισσότερο σε θέματα που αφορούν στην υγεία τους. Οι μονάδες διαχείρισης της εταιρίας Hydronic είναι οι πρώτες οι οποίες με την ένδειξη του αντιμικροβιακού χαλκού Cu+ ανταποκρίνονται δυναμικά σε αυτή την τάση της αγοράς. Η ποιότητα του αέρα σε οποιοδήποτε περιβάλλον είναι ύψιστης σημασίας και οι μονάδες διαχείρισης αέρα της Hydronic με τις αντιμικροβιακές σπείρες χαλκού θα μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά και με ακρίβεια.

Αυτές οι μεγάλου μεγέθους χάλκινες σπείρες κλιματισμού, το μέγεθος των οποίων κυμαίνεται από 300x600 έως 1.600x1.800 χιλιοστά, περιέχουν χάλκινους σωλήνες με διαστάσεις εσωτερικής διαμέτρου 12.7 και 15.45 χιλιοστών αντίστοιχα και διαχειρίζονται τη διανομή του αέρα ταχύτητας από 300 τετραγωνικά μέτρα την ώρα έως και περισσότερο από 130,000 τετραγωνικά μέτρα την ώρα (36 τετραγωνικά μέτρα το δευτερόλεπτο)

Τα υλικά των συστημάτων κλιματισμού - εξαερισμού (HVAC), λειτουργούν σε ζεστά, σκοτεινά και υγρά περιβάλλοντα, ιδανικά και γόνιμα για την ανάπτυξη μυκήτων, οι οποίοι δημιουργούν άσχημες μυρωδιές και μειώνουν την αποδοτικότητα του συστήματος. Εργαστηριακές δοκιμές δείχνουν πως ο χαλκός μπορεί να περιορίσει την αύξηση αυτών των οργανισμών. Μετά από 24 ώρες έκθεσης σε χάλκινες επιφάνειες σημειώθηκε η απόλυτη αποβολή πολλαπλών μυκήτων ενώ η χρήση αλουμινίου δεν είχε καμία επίδραση στη μείωση αυτών.

«Ο έλεγχος της ποιότητας του αέρα σε μονάδες υγειονομικής περίθαλψης είναι το επίκεντρο της στρατηγικής μας», εξηγεί ο κ. Thomas Dupire, Διευθυντής Προϊόντων της Hydronic. «Το σύστημα διαχείρισης αέρα σχεδιάστηκε για να είναι συμβατό με πρότυπα υγιεινής του αέρα. Η εγκατάσταση του αντιμικροβιακόυ χαλκού στα προϊόντα μας ήταν η πιο λογική εξέλιξη. Επιπρόσθετα, αυτές οι μονάδες διαχείρισης αέρα με αντιμικροβιακές σπείρες χαλκού έχουν καλύτερη θερμική απόδοσης έως και 8% περισσότερη από τις καθιερωμένες σπείρες αλουμινίου».

Το Δεκέμβριο του 2010, η κινέζικη εταιρεία κλιματιστικών Chigo, λάνσαρε το πρώτο κλιματιστικό χώρου με το σήμα Cu+. Το νέο αυτό προϊόν ήταν πρωτοπόρος στην τάση προς πιο υγιεινές συσκευές για το σπίτι. Σήμερα, η Hydronic κατασκευάζει την πρώτη μεγάλου μεγέθους μονάδα διαχείρισης αέρα με χάλκινες σπείρες στην Ευρώπη, σχεδιασμένο για περιοχές με υγρασία, σε νοσοκομειακούς, επαγγελματικούς και εμπορικούς χώρους.

Η πρακτική αυτή εφαρμογή στηρίζεται πάνω στην έρευνα που πραγματοποίησε o καθηγητής Bill Keevil του Πανεπιστήμιου Southampton, η οποία αξιολόγησε την αποτελεσματικότητα του χαλκού ως αντιμυκητιακή επιφάνεια για συστήματα κλιματισμού, σημειώνοντας τεράστια πρόοδος τόσο για την αντιμικροβιακή εφαρμογή χαλκού όσο και για την καινοτομία σε συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού (HVAC).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αντιμικροβιακές δράσεις του χαλκού, τον κατάλογο προϊόντων ή τις εγκαταστάσεις παγκοσμίως, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.antimicrobialcopper.org .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...