Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Οι κορυφαίοι κατασκευαστές τηλεοράσεων LG και TP Vision παρουσιάζουν τη Smart TV Alliance

Η LG Electronics και η TP Vision (ιδιοκτήτρια της Philips TV) ανακοίνωσαν την ίδρυση τη Smart TV Alliance, στην οποία σταδιακά θα συμμετάσχουν και άλλοι κατασκευαστές τηλεοράσεων από την Ιαπωνία. Η Συμμαχία αυτή διαμορφώνει μια συνεργασία που στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας Smart TV, με τη δημιουργία ενός κοινού οικοσυστήματος για τους developers εφαρμογών, για τη δημιουργία ελκυστικών υπηρεσιών, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα. Η ίδρυση της Smart TV Alliance ακολούθησε έπειτα από την ανακοίνωση για συνεργασία των προαναφερθέντων κατασκευαστών τηλεοράσεων στην έκθεση IFA 2011 του Βερολίνου. Τα ονόματα των άλλων εταίρων που θα συμμετάσχουν στη Συμμαχία θα ανακοινωθούν σύντομα.

«Μέχρι σήμερα, η βιομηχανία των Smart TVs αποτελούσε μια δύσκολη αγορά τόσο για τους κατασκευαστές τηλεοράσεων, όσο και για τους developers εφαρμογών, καθώς χρησιμοποιούνταν διαφορετικές πλατφόρμες και τεχνολογίες», δήλωσε ο Bong-Seok Kwon της LG Electronics, Πρόεδρος της Smart TV Alliance. «Η Smart TV Alliance δημιουργεί ένα μεγαλύτερο πεδίο, το οποίο ενθαρρύνει τους developers να δημιουργήσουν περισσότερες και καλύτερες εφαρμογές για τηλεοράσεις. Ταυτόχρονα παρέχει στις βιομηχανίες και στους καταναλωτές την πιο πλούσια πηγή ταινιών on-demand, υπηρεσίες για μουσική, παιχνίδια, κοινωνικά δίκτυα και άλλα».

Ο Alain Perrot, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Smart TV Alliance από τη TP Vision, πιστεύει ότι όλοι θα επωφεληθούν από τον μειωμένο χρόνο και τα μειωμένα κόστη για την ανάπτυξη εφαρμογών: «Αντί να υπάρχει σπατάλη πολύτιμου χρόνου για την εφαρμογή και τη δοκιμή διαφορετικών πλατφορμών, οι κατασκευαστές μπορούν να επικεντρώσουν τη δημιουργικότητα τους αποκλειστικά στη δημιουργία εφαρμογών που οι καταναλωτές θα απολαύσουν. Τώρα πραγματικά μπορεί να γίνει ενδιαφέρον και διασκεδαστικό για όλους».

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας συμμετοχής νέων συνεργατών στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και προκειμένου να προχωρήσουν οι συζητήσεις, οι πρώτοι κατασκευαστές των Smart TVs δημιούργησαν την Κοινοπραξία της Smart TV Alliance (www.SmartTV-Alliance.org). Από τους πρωταρχικούς στόχους της Κοινοπραξίας είναι οι τυχόν διευκρινίσεις των τεχνικών προδιαγραφών, σύμφωνα με τις οποίες οι developers θα αναπτύσσουν τις εφαρμογές τους, οι οποίες θα λειτουργούν σε διαφορετικές τηλεοράσεις, ανεξάρτητα από την πλατφόρμα.

Για την άμεση ενεργοποίηση της συγκεκριμένης διαδικασίας, η Smart TV Alliance θα δημιουργήσει το πρώτο αποκλειστικό πακέτο ανάπτυξης λογισμικού (SDK), που θα είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα και οι κατασκευαστές θα μπορούν να το κατεβάσουν, χωρίς κόστος, για να το χρησιμοποιήσουν στην ανάπτυξη των εφαρμογών τους. Το SDK θα βασίζεται στις ανοιχτές τεχνολογίες διαδικτύου, όπως το HTML5, και θα επιτρέπει στις ανεπτυγμένες εφαρμογές του διαδικτύου να λειτουργούν στις Smart TVs των συνεργαζόμενων μελών, ανεξάρτητα από τη βασική πλατφόρμα.

Η Smart TV Alliance σχεδιάζει να δημιουργήσει την πρώτη έκδοση και να ανακοινώσει τις προδιαγραφές του SDK 2.0, μετά την κυκλοφορία του αρχικού λογισμικού SDK 2.0, στα τέλη της χρονιάς. Με το SDK 2.0, οι κατασκευαστές θα μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές για τις τηλεοράσεις του 2013, με τη συμμετοχή των μελών της Smart TV Alliance.

Η Smart TV Alliance σχεδιάστηκε, ώστε να ωφελήσει εξίσου όλα τα συμμετέχοντα μέρη, τους κατασκευαστές τηλεοράσεων, τους developers και τους προμηθευτές περιεχομένου και να καλωσορίσει όλα τα νέα μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες για τις δραστηριότητες και τα σχέδια αυτής της πρωτοβουλίας βρίσκονται στην επίσημη ιστοσελίδα (www.SmartTV-Alliance.org), καθώς και πληροφορίες για τα μέλη, το λογισμικό SDK και χρήσιμες πληροφορίες για τους developers.

Η LG θέτει για ακόμη μία φορά νέα πρότυπα στην κατηγορία των Smart TVs, δημιουργώντας λύσεις στην αιχμή της τεχνολογίας για τις πιο απαιτητικές εφαρμογές και ταυτόχρονα, ιδανικές και προσιτές στους χρήστες, γιατί Life’s Good!
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...