Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοβουλίες της INTERAMERICAN για την υγεία ηλικιωμένων και προσφύγων

Με αντιγριπικό εμβολιασμό ηλικιωμένων ολοκλήρωσε η INTERAMERICAN την υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων του 2012 για τη φροντίδα της υγείας ηλικιωμένων ατόμων. 

Η ενέργεια συμπλήρωσε το πρόγραμμα ενημέρωσης ηλικιωμένων για την πρόληψη ατυχημάτων μέσα στο σπίτι, που υποστήριξε η εταιρεία με ημερίδες τις οποίες οργάνωσε το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής «Prolepsis» σε ΚΑΠΗ δήμων της Αττικής (Αιγάλεω, Μεταμόρφωση, Γλυφάδα) . Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε με κινητοποίηση του Medifirst, πολυϊατρείου που ανήκει στον Όμιλο INTERAMERICAN και με τη συνεργασία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Εμβολιάστηκαν 47 άτομα τρίτης ηλικίας, ενώ διατέθηκε από την εταιρεία στον δήμο και ποσότητα εμβολίων για επιπλέον εμβολιασμούς.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας από το Medifirst, με ανάληψη της σχετικής δαπάνης από την INTERAMERICAN, Αφγανών προσφύγων που φροντίζει ο οργανισμός «Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού». Συνολικά 77 Αφγανοί πρόσφυγες: 18 άνδρες, 18 γυναίκες και 41 παιδιά, υποβλήθηκαν σε γενική εξέταση αίματος, σε εξέταση για ηπατίτιδα Β και σε ακτινολογικό έλεγχο, με παραπομπή πέντε ενηλίκων και ενός παιδιού σε περαιτέρω εξετάσεις λόγω παθολογικών ευρημάτων.

Η INTERAMERICAN, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών «Πράξεις Ζωής» για τη φροντίδα της υγείας, αξιοποιεί ιδιαίτερα τις ιδιόκτητες υποδομές της στην πρωτοβάθμια υγεία, την Αθηναϊκή Mediclinic, το πολυϊατρείο Medifirst και την Άμεση Ιατρικής Βοήθεια, καθώς και την εθελοντική συνεισφορά των εξειδικευμένων σε υπηρεσίες υγείας εργαζομένων και επιστημόνων συνεργατών της, ενισχύοντας έτσι συνεχώς την εταιρική κουλτούρα κοινωνικής υπευθυνότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...