Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Συνεργασία House of Wine με την Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου

To House of Wine, η μεγαλύτερη ηλεκτρονική κάβα στο ελληνικό διαδίκτυο, στα πλαίσια της επιλογής και της ανάδειξης των «Οινοποιείων Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα», συνεχίζοντας και την προσπάθεια προσφοράς εκλεκτών νέων κρασιών στους φίλους του, ανακοινώνει την συνεργασία της με την «Οινοποιία της Αναστασίας Φράγκου» 
Η Οινοποιία της  Αναστασίας Φράγκου ιδρύθηκε το 1986 στην σημαντικότερη από οινική άποψη περιοχή της Αττικής, τα Μεσόγεια, όπου η πολυδύναμη ποικιλία Σαββατιανό έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.  
Εκεί, η  Αναστασία Φράγκου με την αγάπη της για το ποιοτικό κρασί και με όρεξη για δουλειά μετέτρεψε το παραδοσιακό οικογενειακό πατητήρι σε υπερσύχρονη μονάδα οινοποίησης, που παράγει κρασιά άξια να ενταχθούν στα «Οινοποιεία Boutique του Ελληνικού Αμπελώνα» τουHouse of Wine 
Το οινοποιείο βρίσκεται  στη περιοχή της Ραφήνας, ενώ  τα αμπέλια που καλλιεργούνται είναι  στη περιοχή της Ραφήνας, των  Σπάτων και του Πικερμίου. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες του οινοποιείου ανέρχονται σε 120 στρέμματα ενώ υπάρχουν και συνεργαζόμενοι παραγωγοί με περίπου άλλα 350 στρέμματα. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι κυρίως το πολυδύναμο Σαββατιανό, η Μαλαγουζιά, καθώς και Αγιωργίτικο, MerlotSyrahCabernet Sauvignon, και Grenache Rouge. Οι στρεμματικές αποδόσεις των αμπελιών είναι πολύ μικρές ( εως 500 κιλά/στρέμμα) με αποτέλεσμα τα κρασιά που παράγονται να είναι πλούσια σε αρώματα και γεύσεις.  
Τα κρασιά της Αναστασίας Φράγκου που θα βρείτε στο House of Wine είναι: Το Νέηλυς μια κορυφαία μονοποικιλιακή Μαλαγουζιά με εκρηκτικά αρώματα και συναρπαστική γεύση, το βραβευμένο (Διεθνής διαγωνισμός Θεσσαλονίκης 2009) με χρυσό μετάλλιο Σαββατιανόπου κυριολεκτικά απογειώνει την ταπεινή ποικιλία των Μεσογείων και την ανεβάζει σε πρωτόγνωρα επίπεδα ποιότητας, καθώς το επίσης βραβευμένο (Concour Mondial 2011) θαυμάσιο ερυθρό Άλυπο Οίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...