Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Βραβεία Επιχειρηματικότητας Κούρος 2010

ALBA Graduate Business SchoolΑπονεμήθηκαν για 16η συνεχή χρονιά τα Βραβεία Επιχειρηματικότητας Κούρος από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, στις 23 Νοεμβρίου. Επιστημονικός συνεργάτης τα τελευταία πέντε χρόνια της Λέσχης Επιχειρηματικότητας για τα Βραβεία είναι το ALBA Graduate Business School. Στο πλαίσιο των Βραβείων Κούρος απονέμεται και το Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου για το Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς, ενώ ανακοινώνεται και ο νικητής του Διαγωνισμού Green Dreams – Πράσινη Επιχειρηματικότητα.


Το ALBA Hub for Enterprise and Development (AHEAD), το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του ALBA, ανέλαβε για μια ακόμη χρονιά να αναλύσει τα δεδομένα των 1.500 μεγαλύτερων ελληνικών επιχειρήσεων και να εντοπίσει νέους επιχειρηματίες κάτω των 45 ετών που ενστερνίζονται το ευ επιχειρείν. Οι επιχειρηματίες αυτοί προτείνονται για τα Βραβεία Κούρος «Ανάπτυξης και Καινοτομίας» και «Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό Στίβο». Μετά τη διαδικασία ψηφοφορίας, την οποία συντονίζει το AHEAD και στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 150 κριτές, βραβεύθηκαν φέτος ο κ. Ιωάννης Καματάκης, ιδρυτής της MLS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε., με το Βραβείο «Καινοτομίας και Ανάπτυξης» και ο κ. Βασίλης Κάτσος και η κα Νέλλη Κάτσου, από τη ΦΑΡΜΑΤΕΝ Α.Ε., με το Βραβείο «Επίδοσης στο Διεθνή Οικονομικό Στίβο».

Το Βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου για το Επιχειρηματικό Ξεκίνημα της Χρονιάς» που έχει θεσπίσει ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου και απονέμεται από το Stelios Philanthropic Foundation και τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απενεμήθη στον κ. Δημήτρη Κολοκοτρώνη, ιδρυτή της FASMETRICS ΕΠΕ. Στην τελική τριάδα συμμετείχαν επίσης η κα Έρρικα Πρεζεράκου (Replayce), και οι κυρίες Παναγιώτα και Μαρία Βλάχου (Fereikos-Helix). Το Βραβείο απονέμεται σε επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών με τριετή τουλάχιστον επιχειρηματική δράση και συνοδεύεται από έπαθλο ύψους €50,000.

Τέλος, για  τρίτη συνεχή χρονιά ανακοινώθηκε και  ο νικητής του Διαγωνισμού  «Green Dreams – Πράσινη Επιχειρηματικότητα», κ. Βασίλης Νικολόπουλος, εμπνευστής του συστήματος PLUG ME για την έξυπνη μέτρηση και ανάλυση ενεργειακών καταναλώσεων. Ο κ. Νικολόπουλος έχει ιδρύσει την εταιρεία INTELEN και κατέχει πολλές διεθνής διακρίσεις σε θέματα καινοτομίας. Ο Διαγωνισμός επιβραβεύει καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες φιλικές προς το περιβάλλον. Συνδιοργανώνεται από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας και το ALBA Graduate Business School και συνοδεύεται από έπαθλο ύψους €3,000.

Το ALBA Graduate Business School έχει μακρά παράδοση στην επιχειρηματικότητα. Ομάδες φοιτητών του συμμετέχουν από το 2001 στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό επιχειρηματικού σχεδίου «European Business Plan of the Year» συναγωνιζόμενο τις κορυφαίες Ευρωπαϊκές Μεταπτυχιακές Σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, όπως το London Business School, το IESE και το SDA Bocconi. Το ALBA έχει λάβει τα περισσότερα βραβεία (3 πρώτα, 2 δεύτερα και ένα τρίτο) ενώ είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα από την Ελλάδα που έχει μέχρι σήμερα προσκληθεί στο διαγωνισμό.

To 2008, το ALBA ίδρυσε το AHEAD για να συγκεντρώσει όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και να προωθήσει την κουλτούρα του επιχειρείν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Αλέξη Κομσέλη, Διευθυντή του AHEAD, στο ahead@alba.edu.gr και στο 210 8964531.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...