Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

O ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΕ 2008-2009 ΤΗΣ FRIGOGLASS

ΑΠΟ ΤΙΣ SUSTAINABLE DEVELOPMENT ΚΑΙ CONNECTIVE WGSE 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο Απολογισμός Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2008-2009 της Frigoglass, την ανάπτυξη του οποίου επιμελήθηκε η Sustainable Development, εξειδικευμένη εταιρεία συμβούλων ΕΚΕ, σε συνεργασία με την ομάδα ΕΚΕ της Frigoglass. Επίσης η εικαστική παρουσίαση του Απολογισμού ΕΚΕ της Frigoglass, πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Συμβούλων Επικοινωνίας Connective WGSE.

Ο τρίτος αυτός Απολογισμός ΕΚΕ της εταιρείας Frigoglass είναι πληρέστερος σε δείκτες του διεθνούς προτύπου Απολογισμών ΕΚΕ GRI-G3 και συνεπώς εντάσσεται στο “GRI Level B”. Ο Απολογισμός παρουσιάζει τις δράσεις ΕΚΕ της Frigoglass, του παγκόσμιου ηγέτη στην κατασκευή και δημιουργία λύσεων επαγγελματικής ψύξης (Ice Cold Merchandisers), τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις 19 χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται. Οι δράσεις εντάσσονται στους άξονες ΕΚΕ που έχει αναγνωρίσει η εταιρεία: το Περιβάλλον, την Αγορά, το Ανθρώπινο Δυναμικό και την Εταιρική Διακυβέρνηση.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον άξονα Περιβάλλον παρουσιάζοντας την καινοτομία της εταιρείας που αφορά στην ανάπτυξη της νέας ολοκληρωμένης σειράς επαγγελματικών ψυγείων φιλικών προς το περιβάλλον, “EcoCool”. Η Frigoglass μάλιστα το 2010 αναγνωρίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανάμεσα στις 3 πρώτες εταιρείες στην Ευρώπη, κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον. Μία ακόμη πρωτοπορία της Frigoglass, αποτελεί η διαδικασία υπολογισμού και καταγραφής του συνολικού «αποτυπώματος άνθρακα» (carbon footprint), την οποία πραγματοποίησε και ολοκλήρωσε το 2009 για το σύνολο των λειτουργιών της (εργοστάσια και γραφεία) σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται.

Η Frigoglass στην ιστοσελίδα www.frigoglass.com, διαθέτει ειδική ενότητα ‘’Sustainability’’, όπου και έχει αναρτήσει τον Απολογισμό ΕΚΕ 2008-2009. Παράλληλα, ο Απολογισμός αυτός έχει συμπεριληφθεί και στη Βάση Απολογισμών ΕΚΕ, που τηρεί η Sustainable Development ως Data Partner του Global Reporting Initiative (GRI) για την Ελλάδα. Στη βάση αυτή περιλαμβάνονται όλοι οι Απολογισμοί ΕΚΕ που δημοσιεύονται στην Ελλάδα από το 2001 και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα www.sdev.gr.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...