Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

CSR REPORTING FORUM 2010: ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΚΕ;

Logo of Global Reporting InitiativeΣτο επίκαιρο ερώτημα «Πιστοποιείται η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη;» δίνονται απαντήσεις στη φετινή διοργάνωση του CSR REPORTING FORUM (www.csrforum.gr), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 2010 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το CSR Reporting Forum 2010 αποσκοπεί και φέτος τόσο στην ανάδειξη των προσπαθειών που καταβάλλονται εκ μέρους των Ελληνικών επιχειρήσεων στον τομέα των Απολογισμών ΕΚΕ, όσο και στην εξειδικευμένη ενημέρωση της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας σχετικά με τις διεθνείς εξελίξεις στον τομέα της ΕΚΕ και της Αειφόρου Ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό οι διοργανώτριες εταιρείες Sustainable Development, TUV HELLAS και Connective WGSE, θα πραγματοποιήσουν ειδικό workshop για το νέο διεθνές Πρότυπο Κοινωνικής Ευθύνης ISO 26000, που πρόσφατα εκδόθηκε από τον International Standardization Organization (ISO) των Ηνωμένων Εθνών.

Εκπρόσωποι από τον οργανισμό Danish Standard (Κρατικός Φορέας Τυποποίησης/ Πιστοποίησης της Δανίας) και το διεθνή οργανισμό Global Reporting Initiative θα συζητήσουν για το νέο πρότυπο, τη σχέση του με το υφιστάμενο πρότυπο Απολογισμών ΕΚΕ GRI-G3, καθώς και τις δυνατότητες ανεξάρτητης πιστοποίησης των προγραμμάτων ΕΚΕ μιας επιχείρησης. Επιπρόσθετα ειδικοί εμπειρογνώμονες θα παρουσιάσουν την εμπειρία και τη δράση τους στον τομέα της ΕΚΕ, όπως ο κύριος Φ. Κουρμούσης, Πρόεδρος της Ένωσης Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος και η κυρία Μαρία Πιτσίκα, Διευθύντρια Πιστοποιήσεων του Φορέα Πιστοποιήσεων TUV HELLAS.

Στη συνέχεια, σε ειδική ενότητα θα παρουσιαστούν καινοτόμοι Απολογισμοί ΕΚΕ ελληνικών εταιρειών, όπως ΤΙΤΑΝ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΕΛΒΑΛ, INTERAMERICAN κ.ά.

Τέλος, το CSR Reporting Forum 2010 θα φιλοξενήσει και φέτος, σε ειδική εκδήλωση, τα Βραβεία Απολογισμών ΕΚΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Ο επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου κύριος Κ. Ευαγγελινός, θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των Ελληνικών Απολογισμών ΕΚΕ για το 2009 και την εξέλιξη τους σε σχέση με τα τελευταία 3 έτη, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του GRI-G3, ενώ ο τέως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου κύριος Κ. Σοφούλης, θα απονείμει βραβεία στις ελληνικές εταιρείες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία. Χορηγοί επικοινωνίας του CSR Reporting Forum 2010 είναι τα περιοδικά ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 21, AD BUSINESS και CSR REVIEW, καθώς και το newsletter BUSINESS TODAY.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...