Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Συνέδριο Νέων Ελληνικών Επιχειρήσεων

Την Πέμπτη, 18 Νοε 2010, στις 10.00, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, ξεκινά το 3Ο Συνέδριο Νέων Ελληνικών Επιχειρήσεων με θέμα «Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Από τη Θεωρία στην Πράξη. Η Αγροτική Επιχειρηματικότητα στην Πράξη».

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών (ΕΣΥΝΕ) εντοπίζοντας την ανάγκη των ελληνικών επιχειρήσεων σε πραγματικά ανταγωνιστικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας για γνώση, δικτύωση και συνέργειες εξωστρέφειας, πραγματοποιεί, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας «One Hundred Start Ups», το 3ο Συνέδριο Νέων Ελληνικών Επιχειρήσεων, όπου μέσω της προβολής ορθών πρακτικών και επιτυχημένων περιπτώσεων (success stories) αποδεικνύει πως η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα υπάρχει, μπορεί και θα αναπτυχθεί. Στο 3ο Greek Start-up Forum μελετούμενος κλάδος είναι η ΑγροΔιατροφική Επιχειρηματικότητα, εκπροσωπούμενη από νέες αλλά και επιτυχημένες επιχειρήσεις. (πληροφορίες κ. Θ. Παπαδημόπουλος 6972192892)

Το πρόγραμμα του 3ου Συνεδρίου Νέων Ελληνικών Επιχειρήσεων περιλαμβάνει:

Καλωσόρισμα από τον κ. Δημήτρη Τσίγκο (Πρόεδρο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών-ΕΣΥΝΕ και εισαγωγική ομιλία του κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη (Δημοσιογράφο ΑγροΝέα) με θέμα «Ελληνικά αγροτικά προϊόντα το 2010».

Σε παραδείγματα αγροτικών επιχειρήσεων θα αναφερθούν οι: κα. Άννα Λαγού (Αριούσιος, στρατηγικές ανάπτυξης), κ. Θωμάς Δούζης, κ. Ονίκ Παλατζιάν (η περίπτωση του Κρόκου Κοζάνης), κα. Μαρία Βλάχου (Σαλιγκαροτροφία) και κ. Ηλίας Βλάχος.

Σε διεθνείς πρωτοβουλίες με ελληνικά αγροτικά προϊόντα θα αναφερθούν οι: κ. Μάρκος Τσόγκας (Τοποθετώντας το Ελληνικό Αγροτικό Προϊόν στο μυαλό των Ευρωπαίων Καταναλωτών), κα. Ρόνυ Γανιάρη (Gourmet Touring), κ. Ζαφείρης Τρικαλινός (Trikalinos Co.), κ. Δημήτρης Στρατάκης (Wellaby's), κ. Μενέλαος Κουλούρης (Evergreen) και κ. Γιάννης Παπαδόπουλος (Attica Ventures, οι επενδύσεις στη μαστίχα και στη Craft).

Το 3ο Συνέδριο Νέων Ελληνικών Επιχειρήσεων, 18/11/2010, θα κλείσει στις 15.30, με ομιλία του κ. Μιχάλη Χαραλαμπίδη «Η ΑΓΡΟΦΙΛΙΑ ως νέα οικονομία. Το τοπικό και το παγκόσμιο στη διατροφή».

Η επιχειρηματικότητα δεν είναι «ιδιοκτησία» των ιδιωτών, καθόσον έχουμε και την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την συλλογική επιχειρηματικότητα, ακόμα και την κρατική επιχειρηματικότητα. Η Επιχειρηματικότητα δεν είναι μόνο η ίδρυση μιας επιχείρησης, ή η επίτευξη κέρδους. Το επιχειρηματικό πνεύμα είναι απαραίτητο για όλους και όχι μόνο για τους επιχειρηματίες. Το επιχειρηματικό πνεύμα είναι η ανίχνευση και κινητοποίηση ταλέντων και δυνατοτήτων για έκφραση και δημιουργία. Είναι η διαχείριση του φόβου και η υπέρβαση των αναστολών μπροστά στο ενδεχόμενο της αποτυχίας. Είναι η αποδοχή του στοιχείου της αβεβαιότητας και η μετουσίωσή της σε δράση. Είναι οι επιστημονικές γνώσεις και οι έξυπνες ιδέες μεταμορφωμένες σε καινοτόμες εφαρμογές. Η επιχειρηματικότητα εκφράζεται και ως η τόλμη για ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι.

Για την καταγραφή, Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...