Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η Νεοχημική αρωγός και πρωτοπόρος στην έρευνα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα

Η Νεοχημική, η μεγαλύτερη εταιρεία στη διανομή χημικών πρώτων υλών και παραγωγής Α’ υλών για τη βιομηχανία επιστρωμάτων στη ΝΑ Ευρώπη, διοργάνωσε διημερίδα για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Forbioplast. Στη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Φεβρουαρίου 2011 στο Divani Palace Acropolis, συμμετείχαν σημαντικοί εκπρόσωποι από τον ευρωπαϊκό ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό κόσμο.  

Το ερευνητικό πρόγραμμα Forbioplast τελεί υπό την αιγίδα του “Cooperation, Large Collaborative Projects” του 7ου Κοινοτικού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το πρόγραμμα έχει τετραετή διάρκεια και τελεί υπό τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με συνολικό προϋπολογισμό 4.317.515 €. Συντονιστής του ερευνητικού έργου είναι το Πανεπιστήμιο της Πίζα (University of Pisa) στην Ιταλία, ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν συνολικά 16 φορείς από την Ευρώπη, 4 Πανεπιστήμια, 1 Ερευνητικό Κέντρο, 1 Ερευνητικό Ινστιτούτο, και 10 εταιρείες από χώρες ανάμεσά τους Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Νορβηγία κα. 

Στόχος  του ερευνητικού προγράμματος Forbioplast είναι η ανάπτυξη βιαποικοδομήσιμων υλικών συσκευασίας φυσικής προέλευσης για χημικά προϊόντα, λιπάσματα και τρόφιμα, καθώς και η κατασκευή προϊόντων που απευθύνονται στην αυτοκινητοβιομηχανία. Για τη σύνθεση αυτών των νέων προϊόντων χρησιμοποιούνται πρωτοποριακές διαδικασίες που μειώνουν σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. 
Η διημερίδα, τη διοργάνωση της οποίας ανέλαβε η Νεοχημική, είχε ένα διπλό στόχο: Την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της έρευνας που ήδη βρίσκεται στο τρίτο έτος υλοποίησής της, και της ουσιαστικής αποτίμησης αυτών των αποτελεσμάτων καθώς τα νέα προϊόντα βρίσκονται πλέον σε στάδιο ημι-βιομηχανικής παραγωγής. 

Η εκπρόσωπος της Νεοχημικής στη διημερίδα κα Πόπη Κρασσά, Προϊσταμένη Έρευνας και Ανάπτυξης δήλωσε: «Η συμμετοχή της Νεοχημικής στο Ερευνητικό Πρόγραμμα Forbioplast υπογραμμίζει το ενεργό ενδιαφέρον μας για την ανάπτυξη προϊόντων με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα, καθώς και την εφαρμογή ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας». Και συνέχισε τονίζοντας ότι: «Η Νεοχημική είναι μία περιβαλλοντικά υπεύθυνη εταιρεία που δεσμεύεται στο στόχο της αειφόρου ανάπτυξης.

  Αυτό το πιστοποιούν οι πολλαπλές συμμετοχές μας τα τελευταία 15 χρόνια σε ερευνητικά προγράμματα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η συμμετοχή μας στα ερευνητικά προγράμματα μάς εξασφαλίζει πρόσβαση στις τεχνολογικές εξελίξεις και στη παγκόσμια πλατφόρμα τεχνολογικής γνώσης, ενώ μας βοηθά να αναπτύξουμε ένα διευρυμένο δίκτυο ανταλλαγής τεχνογνωσίας και συνεργασιών με αντίστοιχες εταιρείες του εξωτερικού για την ανάπτυξη νέων οικολογικών προϊόντων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...