Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Η Air Liquide, τεχνολογικός συνεργάτης στο Challenge Bibendum 2011, στο Βερολίνο

Air Liquide6Image via WikipediaΗ Air Liquide συμμετείχε ως τεχνολογικός συνεργάτης στο 11ο Challenge Bibendum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 18-22 Μαΐου 2011. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης, ο Όμιλος εγκατέστησε αντίστοιχο σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου, προκειμένου να τροφοδοτήσει περίπου τριάντα οχήματα τεχνολογίας υδρογόνου, τα οποία συμμετείχαν σε αυτό το γεγονός.

Ηγέτης στον χώρο της, η Air Liquide στοχεύει στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια. Ο Όμιλος συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό σχεδίων και γεγονότων που στοχεύουν στην πρόοδο της έρευνας και της καινοτομίας, και διευκολύνει την αποδοχή του υδρογόνου ως μία νέα πηγή ενέργειας από τους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συμμετοχή του Ομίλου στο Challenge Bibendum καθώς και η εκπροσώπηση του από τον Βenoît Potier, Πρόεδρο – Γενικό Δ/ντή της Air Liquide, στο Φόρουμ των Ηγετών (Leaders’ Forum), το οποίο συγκεντρώνει όλους τους αρμόδιους της πολιτικής και της οικονομίας γύρω από τα τρία θέματα του Challenge: « Για κίνηση καθαρή, ασφαλή, διαρκή».


Στο ίδιο πλαίσιο, η Air Liquide εγκατέστησε, σύμφωνα με τις πατενταρισμένες τεχνολογίες της, το σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου. Με δυνατότητα γεμίσματος του ντεπόζιτου των οχημάτων σε λιγότερο από 5 λεπτά, ο υψηλής τεχνολογίας σταθμός, διπλής πίεσης (350 και 700 bar), παρέχει αυτονομία μέχρι 500 χιλιόμετρα, ανάλογα με το μοντέλο. Τα οχήματα ανεφοδιασμένα συμμετείχαν σε διάφορες δοκιμές και αξιολογήσεις, στο κέντρο δοκιμών στο Tempelhof, κοντά στο Βερολίνο, καθώς και σε επιδείξεις. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Air Liquide έχει σχεδιάσει, κατασκευάσει και θέσει σε λειτουργία έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου. Σήμερα, περίπου 50 σταθμοί της Air Liquide έχουν εγκατασταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ το 2010 ο Όμιλος πραγματοποίησε περισσότερα από 40.000 «γεμίσματα» σε υδρογόνο.

Το Challenge Bibendum, που διοργανώνεται από τη Michelin, συγκέντρωσε περισσότερους από 5.000 εκπροσώπους της βιομηχανίας, της επιστήμης, εθνικών και διεθνών ινστιτούτων και οργανισμών, για την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών σε ότι αφορά στη δυνατότητα βιώσιμης οδικής κίνησης. Το διεθνές αυτό γεγονός, στο οποίο συγκεντρώθηκαν περίπου 300 οχήματα, αποσκοπεί στην παρουσίαση καινοτομιών για φορτηγά, λεωφορεία, αυτοκίνητα, καθαρά αστικά οχήματα και ειδικότερα οχήματα τεχνολογίας κίνησης με υδρογόνο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...