Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Wealth management and family offices forum 2011

Για 2η φορά στην Ελλάδα, το συνέδριο «Wealth Management and Family Offices» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Β & Μ Θεοχαράκη Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής θέση στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πρώτο πάνελ με τίτλο «Εναλλακτικά Περιουσιακά Στοιχεία και Επενδυτικές Ευκαιρίες" ο κ. PietroGrassano, Εκτελεστικός Διευθυντής, Επικεφαλής Πωλήσεων στην Ελλάδα της JP Morgan Asset Management παρουσίασε διαφορετικούς τρόπους και στρατηγικέςεπένδυσης σε εμπορεύματα, ο κ. Καναγκίνης Γεώργιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Wealth Management, κοινοπραξία με την BNP Paribas Wealth Management τόνισε ότι οι υβριδικές επενδύσεις αν και αποτελούν μικρό μερίδιο στην πίτα κλασικών επενδύσεων των $84 τρισεκατομμυρίωνδολαρίων παγκοσμίως, αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία αφού αναπτύσσονται ταχύτατα και ο κ. Stephen Land, Portfolio Manager στη Franklin TempletonInvestments των ΗΠΑ, ανέλυσε τα οφέλη από επενδύσεις σε φυσικούς πόρους. Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. Λαδόπουλος Αθανάσιος, SeniorPartner και Senior Portfolio Manager στο ελβετικό Investment Managers GmbH.

Στο δεύτερο πάνελ με τίτλο “Επιλογή Διαχειριστών Χαρτοφυλακίων" ο κ. HolmesTimothy, Διευθύνων Σύμβουλος της SanFranciscoSentryRiskAdvisors των ΗΠΑ, ανέλυσε την επενδυτική φιλοσοφία της εταιρείας, καθώς και τη μεθοδολογία βάσει της οποίας επιλέγουν διαχειριστές κεφαλαίων. Ο Δρ.Σταύρος Σιώκος, Πρόεδρος στηSciensFundofFundsManagement, στη Μεγάλη Βρετανία, ανέλυσε τη διαχείριση των “managedaccounts” σε σχέση με τις επενδύσεις κεφαλαίων και τη μεθοδολογία επιλογής διαχειριστών κεφαλαίων στον οργανισμό του. Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. Γουδινάκος Στράτος, μέλος του ΔΣ της ΑΤΕ Τράπεζας.

Στο τρίτο πάνελ με τίτλο "Μακροοικονομική Εικόνα της Ελλάδος και παγκοσμίως" ο Δρ.Μονοκρούσος Πλάτων, Βοηθός Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής των Οικονομικών Αγορώντου τμήματος Έρευνας της EFGEurobankErgasias ανέλυσε την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές, την κρίση δημοσίου χρέους στη ζώνη του ευρώ καθώς και το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας.

Η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζηςπραγματοποιήθηκε στο τέλος του συνεδρίου με τη συμμετοχή του Δρ.Χατζηνικολάου Γεωργίου, ΔιευθύνοντοςΣυμβούλουστηνTBANK, του κ. ElliotTom, Αντιπροέδρου, GlobalStrategist της JPMorganAssetManagement και του κ. Γουδινάκου Στράτου, μέλος του ΔΣ της ΑΤΕ Τράπεζας.

Το συνέδριο παρείχε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα δικτύωσης για τους επιχειρηματίες, ιδιώτες και επαγγελματίες επενδυτές, διαχειριστές κεφαλαίωνκαθώς και συμβούλους.

Οργανωτές:

Financial-Academy.eu: Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Ιούνιο του 2010 με σκοπό να παρέχει εκπαίδευση στους επαγγελματίες της αγοράς από άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται είτε στην ελληνική αγορά είτε εκτός αυτής. Σκοπός της εταιρείας είναι να δημιουργήσει το κατάλληλο πεδίο γρήγορης επιμόρφωσης γνωστικών αντικειμένων με σκοπό την εφαρμογή τους στην πράξη από τους συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά σεμινάρια.

Το Derivatives.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000 με σκοπό να εκπαιδεύσει με δικό του υλικό (κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα) την υποψήφια επενδυτική ελληνική κοινότητα μιας και τα παράγωγα ήταν ακόμη ένα νέο προϊόν για την ευρύτερη μάζα επενδυτών. Πέραν αυτού, η ομάδα του Derivatives.gr δεν σταμάτησε στην εκπαίδευση αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με την ενημέρωση σε θέματα παραγώγων μέσω των ειδήσεων, των καθημερινών τιμών των παραγώγων σε ΣΜΕ, στα εργαλεία παραγώγων καθώς και στο Digital Weekly Magazine, την εβδομαδιαία ανάλυση των αγορών που έχει εκδοθεί σε 260 Κυριακάτικα τεύχη και αποστέλλεται σε 7.000 παραλήπτες ηλεκτρονικώς.

Χορηγοί του Συνεδρίου
Platinum Sponsor:J.P.Morgan Asset Management,
Golden Sponsor: PiraeusWealth Management, a joint venture with BNP Paribas Wealth Management,
Silver Sponsor: San Francisco Sentry,
Official Partner:Association of Greek Investment Companies and Mutual Fund Management Companies,
Official Sponsors: CEO Clubs Greece, Hellenic CFA Society,
Printed Media Sponsors: Kefalaio, ELNAVI, Kathimerini-International Herald Tribune,
Online Sponsor: Capital.gr,
Online Supporters:Valuation and Research Specialists, Tradeview.gr, Nautilia.gr, Maritimes.gr, EMEA Business Monitor,
Public Relations Sponsor: Action Global Communications,
Scientific Contributor :ALBA Graduate Business School,
TV Sponsor: Channel 9
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.wealth-management.gr ή τηλεφωνείστε στο 210-6846329
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...