Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Η Alcatel-Lucent προσφέρει σε όλους τα OpenPlug App Development Tools δωρεάν

Alcatel LucentImage by Leonardo Melo via FlickrΗ Alcatel-Lucent ανακοίνωσε σήμερα δύο νέες πρωτοβουλίες οι οποίες αναμένεται να συμβάλλουν στην αύξηση του πλήθους των εφαρμογών που μπορούν να τρέχουν σε συσκευές διαφόρων τύπων και ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος.

Με απόφαση που έχει άμεση εφαρμογή, το OpenPlug Studio (τέως OpenPlug ELIPS Studio) διατίθεται πλέον στους προγραμματιστές εφαρμογών, χωρίς χρέωση. Το OpenPlug Studio είναι ένα toolkit το οποίο επιτρέπει στους developers να αναπτύσσουν από τον ίδιο βασικό κώδικα native apps για smartphones, tablets και άλλες συσκευές που συνδέονται στο Ίντερνετ, χρησιμοποιώντας πολύ γνωστές τεχνολογίες ανάπτυξης εφαρμογών web, όπως η JavaScript, η ActionScript και η XML. Οι developers μπορούν να κατεβάσουν το OpenPlug Studio από τη διεύθυνση http:// developer.openplug.com

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το πρόγραμμα Certified OpenPlug Solutions Provider, το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών και την εκπαίδευση των developers. Μεταξύ των αρχικών μελών περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Exuvis, η Nexworld και η On3, οι οποίες θα διδάσκουν στους developers πώς να χρησιμοποιούν τα OpenPlug tools, και παράλληλα θα κτίζουν mobile εφαρμογές για επιχειρήσεις. Οι εφαρμογές αυτές θα μπορούν να τρέχουν σε οποιαδήποτε συσκευή κινητού ανεξαρτήτως του λειτουργικού της, αξιοποιώντας τα δικτυακά APIs των παρόχων.

Οι νέες αυτές πρωτοβουλίες θα κάνουν πιο εύκολο να δημιουργηθεί μια καινούρια γενιά εφαρμογών, των οποίων τόσο η ανάπτυξη, όσο και η προώθηση στην αγορά θα γίνεται τόσο γρήγορα, όσο γρήγορη ήταν και η ιδέα που τις γέννησε. Αυτό αποτελεί μία βασική δέσμευση της Alcatel-Lucent σε σχέση με την υποστήριξη που παρέχει στην κοινότητα των developers.

Η τεράστια ανάπτυξη του κλάδου των εφαρμογών για φορητές συσκευές τροφοδοτείται, σε μεγάλο βαθμό, από το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές και επιχειρήσεις υιοθετούν τη χρήση των smartphones και των tablets. Εταιρείες μεταφορών αναζητούν στις συσκευές αυτές τρόπους για να αυξήσουν την παραγωγικότητα των υπαλλήλων τους και να προσφέρουν ένα εντελώς νέο επίπεδο υπηρεσιών στους πελάτες τους. Μέσα ενημέρωσης και Μέσα ψυχαγωγίας χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να προσδώσουν μεγαλύτερη αξία στις συνδρομητικές τους υπηρεσίες υποστηρίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες, δίνοντας έτσι νέα πνοή στην παροχή περιεχομένου επί πληρωμή.

Η Alcatel-Lucent εξαγόρασε την OpenPlug το Σεπτέμβριο του 2010, μία από τις πολλές επιθετικές κινήσεις που έκανε η Alcatel-Lucent στην προσπάθεια της να προωθήσει το όραμα της αναφορικά με την υποστήριξη της ανάπτυξης εφαρμογών (Application Enablement). Το όραμα αυτό συνδυάζει τις δικτυακές δυνατότητες των παρόχων με την ταχύτητα και τον καινοτόμο χαρακτήρα του διαδικτύου, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας γενιάς αναβαθμισμένων υπηρεσιών, οι οποίες απευθύνονται τόσο στους εταιρικούς πελάτες, όσο και στους μεμονωμένους χρήστες. Επίσης, τα OpenPlug tools βρίσκονται ενσωματωμένα στην πλατφόρμα Open API Platform της Alcatel-Lucent, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους service providers, αλλά και τις επιχειρήσεις, να ανοίξουν τα δίκτυα τους ώστε να επιτρέψουν την πρόσβαση σε παρόχους περιεχομένου και να προσελκύσουν νέες εφαρμογές.

“Ένας από τους στόχους που θέσαμε κατά τη δημιουργία της πλατφόρμας Open API Platform ήταν να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε ολόκληρο το οικοσύστημα των API και app,” δήλωσε η κ. Laura Merling, αντιπρόεδρος του τμήματος Application Enablement Strategy and Platform στην Alcatel-Lucent. “Η διάθεση του OpenPlug Studio χωρίς χρέωση φέρνει ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία του κλάδου μας στα χέρια ακόμη περισσότερων developers. Παράλληλα, η δημιουργία ενός επίσημου προγράμματος υποστήριξης συνεργατών υπηρετεί την ανάγκη που υπάρχει σε κάθε κλάδο, να εκπαιδεύει και να παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ώστε αυτές να είναι σε θέση να καλύψουν τις απαιτήσεις τους.”

Οι developers έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τα μέλη του προγράμματος OpenPlug Solutions Provider Program σε αρκετές εκδηλώσεις:

Η Exuvis και η Alcatel-Lucent συμμετείχαν στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Classified Media που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2011, στη Νίκαια της Γαλλίας. Εκεί, η Exuvis παρουσίασε με λεπτομέρειες το πώς χρησιμοποίησε το OpenPlug Studio για να αναπτύξει τη διαφημιστική εφαρμογή Hebbes Immo (classified ad publishing app). Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του συνεδρίου Glue Conference, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου στο Μπρούμφιλντ του Κολοράντο με χορηγία της Alcatel-Lucent, η On3 θα λάβει μέρος σε ένα workshop αφιερωμένο στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το OpenPlug Studio κατά τη διαδικασία ανάπτυξης native εφαρμογών που τρέχουν σε διάφορες πλατφόρμες. Η συμμετοχή στο workshop θα είναι ελεύθερη για όλους του συνέδρους.

Σχόλια Συνεργατών:

Ο κ. Marc Muller, Διευθύνων Σύμβουλος στη Nexworld δήλωσε τα εξής: “Χάρη στο OpenPlug Studio, οι πελάτες μας θα μπορέσουν να υποστηρίζουν νέους τρόπους χρήσης των εταιρικών τους συστημάτων, μέσω smartphones και tablets. Η Nexworld είναι έτοιμη να τους προσφέρει τη βέλτιστη αρχιτεκτονική και τις λύσεις που εγγυώνται ευελιξία, αποτελεσματικότητα και επιδόσεις.”
Ο κ. Scott Guthman, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στην On3 ανέφερε τα εξής: “Η On3 είναι ο πρώτος πιστοποιημένος προμηθευτής λύσεων OpenPlug για τη Βόρεια Αμερική, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Το OpenPlug Studio υποστηρίζει την τεχνολογία ActionScript η οποία μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας στην Adobe Flex. Με ένα και μόνο toolkit, το OpenPlug Studio, μπορούμε να αναπτύσσουμε εφαρμογές για όλες τις βασικές πλατφόρμες: iOS, Android, Symbian, και Windows Mobile. Συνδυάζοντας τα εργαλεία αυτά κατά την ανάπτυξη λογισμικού για κινητά αυξάνεται η παραγωγικότητα μας, και παράλληλα μειώνεται το κόστος ανάπτυξης multiplatform εφαρμογών.”
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...