Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

Την επόμενη Δευτέρα η τελετή για την απονομή των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011

Στη τελική ευθεία μπήκε η διοργάνωση της εκδήλωσης για την απονομή των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011, που θα γίνει την επόμενη Δευτέρα με ώρα έναρξης 19.30.

Φέτος είναι μια σημαντική στιγμή του Θεσμού, αφού η τελετή θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης, με την ανάλογη προσαρμογή της διαδικασίας και του σεναρίου απονομής, στις ανάγκες και τον κανονισμό που ισχύει για τον χώρο. Για ακόμη μια χρονιά την σκηνοθεσία της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Νίκος Κροντηράς, που θα στήσει την τελετή της απονομής με εντελώς διαφορετικό τρόπο εναρμονίζοντας τις δυνατότητες του χώρου με τη λιτή προσέγγιση και τον προσανατολισμό στους βραβευόμενους.

Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα γίνει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από την Κατερίνα Λάσπα, που θα έχει το βάρος του συντονισμού της ροής της εκδήλωσης. Το Αγαλματίδιο, που θα δημιουργήσει ο Χρήστος Μιχαήλ Παπανδρόπουλος, θα είναι και πάλι πράσινη μοναδική κατασκευή, αριθμημένη για κάθε βραβείο. Το υλικό είναι ανακυκλωμένο γυαλί από χρησιμοποιημένα μπουκάλια και άλλες γυάλινες συσκευασίες, ενώ μετά τα βραβεία, ο καλλιτέχνης, από τα υπολείμματα των κομμένων γυαλιών προγραμματίζει να κατασκευάσει μία σειρά από «κυκλικά σινιάλα» τα οποία θα στηρίζονται σε μεταλλικό βραχίονα, με ύψος περίπου στα 2,0 μέτρα και προγραμματίζει να τα προσφέρει στον Πόρτο Ράφτη για να τοποθετηθούν σε μία πεζογέφυρα.

Τα βραβεία που θα απονεμηθούν εκτιμάται πως θα είναι είκοσι, ενώ θα απονεμηθούν επίσης και έπαινοι. Οι κατηγορίες των βραβείων είναι Επιστήμης, Διπλωματικών Εργασιών, Οργανισμών, Επιχειρήσεων και Μέσων Ενημέρωσης. Η διαδικασία της αξιολόγησης των προτάσεων θα ολοκληρωθεί από τις Επιτροπές προς το τέλος της εβδομάδας και μέχρι την Κυριακή θα έχει τελειώσει και η επιλογή.

Η απονομή για το Βραβείο Έργου Ζωής αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού κάθε χρόνο περιγράφεται με ιδιαίτερη συγκίνηση το έργο και ο αγώνας του ανθρώπου, που σφράγισε με τη δράση του τη προστασία του περιβαλλοντικού μας πλούτου. Φέτος, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση Δήλωσης Συμμετοχής, αφού είναι περιορισμένες οι θέσεις και ο κανονισμός έχει οδηγήσει την Επιτροπή Οργάνωσης στη δημιουργία καταλόγου για τον αυστηρό έλεγχο εισόδου.

Τα βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ συμπληρώνουν τον έβδομο συνεχόμενο χρόνο, διατηρώντας τον στόχο τους για την επιβράβευση έργων και δράσεων με προσανατολισμό στο Περιβάλλον.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Η Βιομηχανία Χαλκού Αναζητά Μεγαλύτερη Δέσμευση σχετικά με την Αποτελεσματικότητα των Ευρωπαϊκών Πόρων

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Χαλκού (ECI) θα απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά τη διάρκεια της Πράσινης Εβδομάδας (Green Week), να στραφεί σε δύο τομείς, αναφορικά με την αποτελεσματική στρατηγική των Ευρωπαϊκών πόρων: την έλλειψη δεσμευτικών στόχων ενεργειακής αποδοτικότητας και την ανάγκη για διασφάλιση της παροχής πολύτιμων πρώτων υλών.

Ο χαλκός προσφέρει 50% μείωση στις απώλειες που προκαλούνται από ανεπαρκείς ηλεκτρολογικούς εξοπλισμούς και συστήματα που υπάρχουν σε κατοικίες και επιχειρήσεις στην Ευρώπη. Επιπλέον, στο τέλος του κύκλου ζωής του, ο ανακτημένος χαλκός είναι 100% ανακυκλώσιμος, ξανά και ξανά, χωρίς καμία απώλεια στην επίδοσή του. Μέσα στο 2009, το 45% της ευρωπαϊκής ζήτησης για χαλκό προήλθε από την διαδικασία της ανακύκλωσης.

Αυτές οι ιδιότητες, καθώς επίσης η εγγενής αντοχή του χαλκού και η ανθεκτικότητά του στη διάβρωση, τον καθιστούν απαραίτητο σε ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών παγκοσμίως. Ως εκ τούτου, ο χαλκός που έχει κλείσει τον κύκλο ζωής του (ρινίσματα), εξάγεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μεγάλες ποσότητες για χώρες με χαμηλότερης ανάκτησης τεχνολογίες και φτωχότερες πρακτικές για την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος.

Η δέσμευση στην ανάκτηση και ανακύκλωση χαλκού είναι προαπαιτούμενη για την δόμηση μια βιώσιμης Ευρωπαϊκής κοινωνίας. Ο ανακυκλωμένος χαλκός δεν κοστίζει, δεν καταναλώνει ενέργεια και δεν αυξάνει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Γι’ αυτό το λόγο, το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Χαλκού καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη της να προσφέρουν περισσότερη υποστήριξη σχετικά με την ανάκτηση και την ανακύκλωση χαλκού στην Ευρώπη.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τo Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Χαλκού (ECI) κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Πράσινης Εβδομάδας - Green Week – στο Περίπτερο 7, όπου θα παρέχεται ενημέρωση από τους εμπειρογνώμονες του ECI, σχετικά με τους τρόπους που συμβάλλει ο χαλκός στην αποδοτικότητα και την καινοτομία.

Σχετικά με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Χαλκού

Αποστολή του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Χαλκού είναι η προώθηση και προβολή των πλεονεκτημάτων του χαλκού για τις σύγχρονες κοινωνίες σε όλη την Ευρώπη μέσω των κεντρικών γραφείων του στις Βρυξέλλες και του δικτύου των έντεκα εθνικών Οργανισμών Ανάπτυξης Χαλκού. www.eurocopper.org

Σχετικά με την Πράσινη Εβδομάδα (Green Week) Η Πράσινη Εβδομάδα είναι το μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο σχετικά με την Ευρωπαϊκή πολιτική για το περιβάλλον. Το θέμα αυτής της εβδομάδας είναι «Αποδοτικότεροι Πόροι – Χρησιμοποιείστε Λιγότερους, Ζήστε Καλύτερα», ec.europa.eu/environment/greenweek/

Ετήσια Εκδήλωση Βράβευσης Υδραυλικών από το Ε.Ι.Α.Χ

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην Αθήνα, την Παρασκευή 13 Μαΐου 2011, την ετήσια εκδήλωση βράβευσης των υδραυλικών στην αίθουσα-εργαστήριο των γραφείων του.

Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου 2011 και ολοκληρώθηκε στο τέλος του σχολικού έτους. Βραβεύτηκαν οι μαθητές που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό υδραυλικών εγκαταστάσεων που διοργάνωσε το Ινστιτούτο, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού του προγράμματος για την δημιουργία μελλοντικών επαγγελματιών στον χώρο των υδραυλικών.

Στους τρεις βραβευθέντες μαθητές απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για την άριστη απόδοσή τους κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, μαζί με μία εργαλειοθήκη και ένα laptop ως αναμνηστικό δώρο.

Επίσης μία τιμητική πλακέτα δόθηκε αντίστοιχα και στις σχολές των βραβευθέντων μαθητών, καθώς και ένα αντιμικροβιακό χάλκινο στυλό με το λογότυπο του Ε.Ι.Α.Χ σε κάθε έναν από τους καθηγητές των βραβευθέντων μαθητών ως αναμνηστικό δώρο.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, ο Γενικός Διευθυντής του Ε.Ι.Α.Χ., κ. Νίκος Βεργόπουλος, παρουσίασε την ιστορία, τις δράσεις και το ρόλο του Ινστιτούτου. Στην συνέχεια υπογράμμισε τη σπουδαιότητα του διαγωνισμού για την προαγωγή του επαγγελματισμού και την ανάδειξη της αξιοπιστίας του επαγγέλματος των υδραυλικών. Ακολούθησε προβολή βίντεο με την παρουσίαση του εταιρικού προφίλ της ΧΑΛΚΟΡ, της συνολικής δραστηριότητάς της, των προϊόντων της και της στρατηγικής της που στηρίζεται στο μότο: «Αξιοποιούμε τον χαλκό με γνώμονα τον άνθρωπο».

Ο κ. Γεράσιμος Ζεπάτος, καθηγητής-Μηχανολόγος ΑΣΕΤΕΜ-ΣΕΛΕΤΕ, υπεύθυνος των σεμιναρίων, τόνισε ότι η εκπαίδευση και η συνεχής ενημέρωση συμβάλλει στον επαγγελματισμό και στην αποτελεσματικότητα του έργου των υδραυλικών, ενώ παράλληλα επεσήμανε την αξία που έχουν τα σεμινάρια στις τεχνικές εφαρμογές των χαλκοσωλήνων, όπως αυτές παρουσιάζονται μέσα από την πρακτική εφαρμογή τους κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων.

Τα ονόματα των νικητών και των σχολών τους είναι:

1ο Βραβείο Ροδιάς Μιχάλης ΕΠΑ.Σ. Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

2ο Βραβείο Μπότσης Μιχάλης ΕΠΑ.Σ. ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

3ο Βραβείο Σκλαβούνος Σωτήρης ΕΠΑ.Σ. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Mediterranean College Επαγγελματική παρουσίαση σε συνεργασία με τη STiX Web Based Solutions

Η Σχολή Πληροφορικής του Mediterranean College σε συνεργασία με την εταιρία STiX Web Based Solutions, διοργανώνει επαγγελματική παρουσίαση με θέμα «StiX Technology: H Τεχνολογία που ανοίγει το δρόμο για καριέρα στο Web Development».Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 16:00 -18:00, στην αίθουσα διαλέξεων του Mediterranean College.To πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: α. Η Εταιρία STiΧ Web Based Solutions β. Η Τεχνολογία STiX Technology (Το Framework, τα Solutions, R & D – Future Versions, γ. Συνεργασία με τη STiΧ Web Based Solutions (Εκπαίδευση, Projects, Testimonials), δ. Συζήτηση με τους συμμετέχοντες για τις ευκαιρίες καριέρας. Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο κος Σπύρος Τριβυζάς, Γενικός Διευθυντής της STiX. Η εκδήλωση προσφέρει προοπτικές άμεσης συνεργασίας για όλους τους συμμετέχοντες. Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι το Dailymotion.com .


Πληροφορίες - Συμμετοχές: Mediterranean College, Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, 11251, Αθήνα, τηλ.: 210 8899 600, 210 8899 670, υπεύθυνη κα Ν. Ζαριώπη, e-mail:tzariopi@medcollege.edu.gr

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Ζήστε την αυθεντική Ιταλική Εμπειρία

Συνδυάζοντας ζυμαρικά και σάλτσες και κερδίστε πλούσια δώρα στο νέο μεγάλο διαγωνισμό της Barilla

Η Barilla, ο αυθεντικός εκπρόσωπος της Ιταλικής γευστικής απόλαυσης, σας κάνει μια ολοκληρωμένη καθημερινή γευστική πρόταση, που συνδυάζει περίτεχνα τα άριστης ποιότητας ζυμαρικά Barilla με τις μοναδικές σάλτσες της από γνήσιες Ιταλικές γεύσεις.

Οι σάλτσες Barilla παρασκευάζονται από αγνές πρώτες ύλες χωρίς την προσθήκη συντηρητικών, για να μπορείτε να συνδυάζετε τα αγαπημένα σας ζυμαρικά με τις κλασικές Μεσογειακές γεύσεις, όπως Basilico και Napoletana, γεύσεις από την Ιταλική παράδοση, όπως Ricotta & Pecorino, αλλά και τις μοναδικές γεύσεις Pesto, όπως Pesto Genovese και Pesto Calabrese.

Παράλληλα, σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στο Μεγάλο Διαγωνισμό που θα διαρκέσει μέχρι της 15 Σεπτεμβρίου 2011. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι καταναλωτές θα μπορούν στείλουν τον μοναδικό κωδικό που θα βρουν στο ειδικό έντυπο μέσα στις πολυσυσκευασίες ζυμαρικών Barilla και σε επιλεγμένες σάλτσες Barilla, είτε μέσω SMS είτε μέσω της ιστοσελίδας www.pastameal.gr. Πλούσια δώρα θα μοιραστούν στους νικητές, όπως 4ήμερα ταξίδια στη Ρώμη για γευστικές απολαύσεις, κύκλοι σεμιναρίων ιταλικής μαγειρικής με τον γνωστό σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου και σετ σκευών παρασκευής ζυμαρικών υψηλού design.

Μέχρι το τέλος του διαγωνισμού μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα www.pastameal.gr, και να ανακαλύψετε τις μοναδικές συνταγές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Η Barilla προσφέρει απολαυστικές στιγμές χαράς γύρω από το καθημερινό μας τραπέζι συνδυάζοντας τα γνήσια ιταλικά ζυμαρικά με τις μοναδικές σάλτσες Barilla για ένα αυθεντικό ιταλικό γεύμα.
Barilla, η χαρά του να είσαι μαζί!

Σε άνοδο οι ομαδικές ασφαλίσεις της INTERAMERICAN

Τη θέση της στην αγορά των ομαδικών ασφαλίσεων ενισχύει η INTERAMERICAN με την ένταξη, κατά το πρώτο τετράμηνο του έτους, 45 νέων επιχειρήσεων στο πελατολόγιό της, ορισμένες από τις οποίες είναι όμιλοι ευρείας δραστηριότητας. Το πελατολόγιο της εταιρείας αριθμεί σήμερα περί τις 900 επιχειρήσεις. Η νέα παραγωγή ασφαλίστρων των ομαδικών ασφαλίσεων της INTERAMERICAN παρουσιάζεται αυξημένη κατά 88% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα (Ιανουάριος - Απρίλιος) του 2010 και υπερβαίνει σημαντικά τις φετινές προβλέψεις, αφού η παραγωγική επίδοση κάλυψε κατά 185,5% τον στόχο.

Βασιζόμενη στις υποδομές της και στα δίκτυα του συστήματος υγείας Medisystem, η INTERAMERICAN προωθεί με επιτυχία στις ομαδικές ασφαλίσεις τα προγράμματα υγείας GroupFit και GroupActive, ενώ ζήτηση παρουσιάζουν και τα προγράμματα Micro Group Protection (ζωής και υγείας) και Micro Group Pension (συνταξιοδοτικά).

Στο πλαίσιο της σύγχρονης εξυπηρέτησης και της άμεσης πληροφόρησης της διεύθυνσης ανθρώπινου δυναμικού των συμβεβλημένων επιχειρήσεων η εταιρεία έχει υιοθετήσει την καινοτόμο υπηρεσία e-Customer. Η πλατφόρμα παρέχει online στοιχεία για όλα τα βασικά σημεία διαχείρισης και λειτουργίας του ομαδικού ασφαλιστηρίου κάθε επιχείρησης – πελάτη και συγκεκριμένα τις παροχές, στοιχεία των ασφαλισμένων, ανάλυση αποζημιώσεων σε βάθος χρόνου για κάθε ασφαλισμένο και τη ροή πληρωμής ασφαλίστρων.

Ασφάλιση του προσωπικού της LeasePlan Hellas Η LeasePlan, εταιρεία λειτουργικών μισθώσεων αυτοκινήτων, προστέθηκε στους πελάτες της INTERAMERICAN, προχωρώντας πρίν λίγες ημέρες στην ομαδική ασφάλιση του ανθρώπινου δυναμικού της. Το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης καλύπτει ολοκληρωμένα τους εργαζομένους της LeasePlan με ασφάλεια ζωής, μόνιμης ολικής και μερικής ανικανότητας από ασθένεια και ατύχημα, με ασφάλεια εισοδήματος και με παροχές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η Air Liquide, τεχνολογικός συνεργάτης στο Challenge Bibendum 2011, στο Βερολίνο

Air Liquide6Image via WikipediaΗ Air Liquide συμμετείχε ως τεχνολογικός συνεργάτης στο 11ο Challenge Bibendum, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 18-22 Μαΐου 2011. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης, ο Όμιλος εγκατέστησε αντίστοιχο σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου, προκειμένου να τροφοδοτήσει περίπου τριάντα οχήματα τεχνολογίας υδρογόνου, τα οποία συμμετείχαν σε αυτό το γεγονός.

Ηγέτης στον χώρο της, η Air Liquide στοχεύει στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια. Ο Όμιλος συμμετέχει σε μεγάλο αριθμό σχεδίων και γεγονότων που στοχεύουν στην πρόοδο της έρευνας και της καινοτομίας, και διευκολύνει την αποδοχή του υδρογόνου ως μία νέα πηγή ενέργειας από τους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η συμμετοχή του Ομίλου στο Challenge Bibendum καθώς και η εκπροσώπηση του από τον Βenoît Potier, Πρόεδρο – Γενικό Δ/ντή της Air Liquide, στο Φόρουμ των Ηγετών (Leaders’ Forum), το οποίο συγκεντρώνει όλους τους αρμόδιους της πολιτικής και της οικονομίας γύρω από τα τρία θέματα του Challenge: « Για κίνηση καθαρή, ασφαλή, διαρκή».


Στο ίδιο πλαίσιο, η Air Liquide εγκατέστησε, σύμφωνα με τις πατενταρισμένες τεχνολογίες της, το σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου. Με δυνατότητα γεμίσματος του ντεπόζιτου των οχημάτων σε λιγότερο από 5 λεπτά, ο υψηλής τεχνολογίας σταθμός, διπλής πίεσης (350 και 700 bar), παρέχει αυτονομία μέχρι 500 χιλιόμετρα, ανάλογα με το μοντέλο. Τα οχήματα ανεφοδιασμένα συμμετείχαν σε διάφορες δοκιμές και αξιολογήσεις, στο κέντρο δοκιμών στο Tempelhof, κοντά στο Βερολίνο, καθώς και σε επιδείξεις. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Air Liquide έχει σχεδιάσει, κατασκευάσει και θέσει σε λειτουργία έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου. Σήμερα, περίπου 50 σταθμοί της Air Liquide έχουν εγκατασταθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ το 2010 ο Όμιλος πραγματοποίησε περισσότερα από 40.000 «γεμίσματα» σε υδρογόνο.

Το Challenge Bibendum, που διοργανώνεται από τη Michelin, συγκέντρωσε περισσότερους από 5.000 εκπροσώπους της βιομηχανίας, της επιστήμης, εθνικών και διεθνών ινστιτούτων και οργανισμών, για την ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών σε ότι αφορά στη δυνατότητα βιώσιμης οδικής κίνησης. Το διεθνές αυτό γεγονός, στο οποίο συγκεντρώθηκαν περίπου 300 οχήματα, αποσκοπεί στην παρουσίαση καινοτομιών για φορτηγά, λεωφορεία, αυτοκίνητα, καθαρά αστικά οχήματα και ειδικότερα οχήματα τεχνολογίας κίνησης με υδρογόνο.
Enhanced by Zemanta

Wealth management and family offices forum 2011

Για 2η φορά στην Ελλάδα, το συνέδριο «Wealth Management and Family Offices» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Β & Μ Θεοχαράκη Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής θέση στο κέντρο της Αθήνας.

Στο πρώτο πάνελ με τίτλο «Εναλλακτικά Περιουσιακά Στοιχεία και Επενδυτικές Ευκαιρίες" ο κ. PietroGrassano, Εκτελεστικός Διευθυντής, Επικεφαλής Πωλήσεων στην Ελλάδα της JP Morgan Asset Management παρουσίασε διαφορετικούς τρόπους και στρατηγικέςεπένδυσης σε εμπορεύματα, ο κ. Καναγκίνης Γεώργιος, Διευθύνων Σύμβουλος της Piraeus Wealth Management, κοινοπραξία με την BNP Paribas Wealth Management τόνισε ότι οι υβριδικές επενδύσεις αν και αποτελούν μικρό μερίδιο στην πίτα κλασικών επενδύσεων των $84 τρισεκατομμυρίωνδολαρίων παγκοσμίως, αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία αφού αναπτύσσονται ταχύτατα και ο κ. Stephen Land, Portfolio Manager στη Franklin TempletonInvestments των ΗΠΑ, ανέλυσε τα οφέλη από επενδύσεις σε φυσικούς πόρους. Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. Λαδόπουλος Αθανάσιος, SeniorPartner και Senior Portfolio Manager στο ελβετικό Investment Managers GmbH.

Στο δεύτερο πάνελ με τίτλο “Επιλογή Διαχειριστών Χαρτοφυλακίων" ο κ. HolmesTimothy, Διευθύνων Σύμβουλος της SanFranciscoSentryRiskAdvisors των ΗΠΑ, ανέλυσε την επενδυτική φιλοσοφία της εταιρείας, καθώς και τη μεθοδολογία βάσει της οποίας επιλέγουν διαχειριστές κεφαλαίων. Ο Δρ.Σταύρος Σιώκος, Πρόεδρος στηSciensFundofFundsManagement, στη Μεγάλη Βρετανία, ανέλυσε τη διαχείριση των “managedaccounts” σε σχέση με τις επενδύσεις κεφαλαίων και τη μεθοδολογία επιλογής διαχειριστών κεφαλαίων στον οργανισμό του. Συντονιστής του πάνελ ήταν ο κ. Γουδινάκος Στράτος, μέλος του ΔΣ της ΑΤΕ Τράπεζας.

Στο τρίτο πάνελ με τίτλο "Μακροοικονομική Εικόνα της Ελλάδος και παγκοσμίως" ο Δρ.Μονοκρούσος Πλάτων, Βοηθός Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής των Οικονομικών Αγορώντου τμήματος Έρευνας της EFGEurobankErgasias ανέλυσε την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές, την κρίση δημοσίου χρέους στη ζώνη του ευρώ καθώς και το ελληνικό πρόγραμμα σταθερότητας.

Η συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζηςπραγματοποιήθηκε στο τέλος του συνεδρίου με τη συμμετοχή του Δρ.Χατζηνικολάου Γεωργίου, ΔιευθύνοντοςΣυμβούλουστηνTBANK, του κ. ElliotTom, Αντιπροέδρου, GlobalStrategist της JPMorganAssetManagement και του κ. Γουδινάκου Στράτου, μέλος του ΔΣ της ΑΤΕ Τράπεζας.

Το συνέδριο παρείχε μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα δικτύωσης για τους επιχειρηματίες, ιδιώτες και επαγγελματίες επενδυτές, διαχειριστές κεφαλαίωνκαθώς και συμβούλους.

Οργανωτές:

Financial-Academy.eu: Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Ιούνιο του 2010 με σκοπό να παρέχει εκπαίδευση στους επαγγελματίες της αγοράς από άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται είτε στην ελληνική αγορά είτε εκτός αυτής. Σκοπός της εταιρείας είναι να δημιουργήσει το κατάλληλο πεδίο γρήγορης επιμόρφωσης γνωστικών αντικειμένων με σκοπό την εφαρμογή τους στην πράξη από τους συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά σεμινάρια.

Το Derivatives.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000 με σκοπό να εκπαιδεύσει με δικό του υλικό (κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα) την υποψήφια επενδυτική ελληνική κοινότητα μιας και τα παράγωγα ήταν ακόμη ένα νέο προϊόν για την ευρύτερη μάζα επενδυτών. Πέραν αυτού, η ομάδα του Derivatives.gr δεν σταμάτησε στην εκπαίδευση αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με την ενημέρωση σε θέματα παραγώγων μέσω των ειδήσεων, των καθημερινών τιμών των παραγώγων σε ΣΜΕ, στα εργαλεία παραγώγων καθώς και στο Digital Weekly Magazine, την εβδομαδιαία ανάλυση των αγορών που έχει εκδοθεί σε 260 Κυριακάτικα τεύχη και αποστέλλεται σε 7.000 παραλήπτες ηλεκτρονικώς.

Χορηγοί του Συνεδρίου
Platinum Sponsor:J.P.Morgan Asset Management,
Golden Sponsor: PiraeusWealth Management, a joint venture with BNP Paribas Wealth Management,
Silver Sponsor: San Francisco Sentry,
Official Partner:Association of Greek Investment Companies and Mutual Fund Management Companies,
Official Sponsors: CEO Clubs Greece, Hellenic CFA Society,
Printed Media Sponsors: Kefalaio, ELNAVI, Kathimerini-International Herald Tribune,
Online Sponsor: Capital.gr,
Online Supporters:Valuation and Research Specialists, Tradeview.gr, Nautilia.gr, Maritimes.gr, EMEA Business Monitor,
Public Relations Sponsor: Action Global Communications,
Scientific Contributor :ALBA Graduate Business School,
TV Sponsor: Channel 9
Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.wealth-management.gr ή τηλεφωνείστε στο 210-6846329
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 23 Μαΐου 2011

Στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης η απονομή των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

Στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης θα φιλοξενηθεί η Τελετή Απονομής των Περιβαλλοντικών Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011, στις 19:30.

Στόχος των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011 είναι η αναγνώριση και επιβράβευση της ευαισθησίας) έργων, δράσεων και ενεργειών που αφορούν στο περιβάλλον και ολοκληρώθηκαν ή υλοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς. Απώτερος σκοπός της διοργάνωσης των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011 είναι η συμβολή στην ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας σε θέματα περιβαλλοντικής παρέμβασης, πρόληψης και ευαισθησίας (προς μία κατεύθυνση) με τρόπο καινοτομικό, αποτελεσματικό και κυρίως ανθρώπινο.

Οι κατηγορίες των βραβείων στις οποίες θα απονεμηθούν οι διακρίσεις είναι οι ακόλουθες:

Ø ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011- Επιστήμης
Ø ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011- Διπλωματικών Εργασιών
Ø ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011- Οργανισμών
Ø ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011- Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Ø ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011- Επιχειρήσεων
Ø ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2011- Μέσων Ενημέρωσης

Η διαδικασία αξιολόγησης των έργων έχει ξεκινήσει από τις Επιτροπές Αξιολόγησης των Υποψηφιοτήτων για κάθε κατηγορία, οι οποίες εξετάζουν όλα τα προτεινόμενα έργα και τις συμμετοχές. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Μαΐου και η ανακοίνωση θα γίνει στη γιορτή των Βραβείων στις 6 Ιουνίου, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Οι επιτροπές αξιολόγησης απαρτίζονται από έγκριτες προσωπικότητες του αντίστοιχου χώρου που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εθελοντική βάση και έργο τους είναι η βαθμολόγηση των υποψηφιοτήτων με καθορισμένο μοντέλο – φόρμουλα για αδιάβλητα αποτελέσματα.

Ο θεσμός των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ εδραιώθηκε από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY, με στόχο την επιβράβευση καλών ενεργειών, καθώς και την παρακίνηση για τη προστασία του αστικού και περι-αστικού περιβάλλοντος στη χώρα μας. Η υποδοχή και η ανάπτυξή του διαγωνισμού συνεχίζει να προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον της Επιστημονικής Κοινότητας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Επιχειρηματικού χώρου, των Μέσων Ενημέρωσης, αλλά και της Πολιτείας και των αρμοδίων φορέων.

Mεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc in Business for Lawyers

ALBA Graduate Business SchoolImage via WikipediaTo ALBA διοργανώνει ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος MSc in Business for Lawyers την Τετάρτη 25 Μαΐου στις 18:30 στο ΣΕΒ σύνδεσμο επιχειρήσεων και βιομηχανιών (Ξενοφώντος 5, Αθήνα).

Το ALBA MSc in Business for Lawyers είναι το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ελλάδα που συνδέει το νομικό επάγγελμα με τη σύγχρονη διοικητική επιστήμη εστιάζοντας στην κατανόηση των σύγχρονων οικονομικών και επιχειρηματικών πρακτικών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σπουδαστές είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κάθε πολύπλοκο επιχειρηματικό και οικονομικό ζήτημα. Είναι συνεπώς «δικηγόροι-μάνατζερς» με στρατηγική και επιχειρηματική σκέψη καθώς και διαπραγματευτικές ικανότητες, στοιχεία απαραίτητα σε κάθε επαγγελματία του κλάδου που επιθυμεί να είναι ανταγωνιστικός.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νομικούς συμβούλους εμπορικών και βιομηχανικών επιχειρήσεων, τραπεζών, ασφαλιστικών, επενδυτικών, χρηματιστηριακών εταιρειών και συναφών οργανισμών, σε στελέχη δικηγορικών γραφείων και νομικών υπηρεσιών, καθώς και σε ασκούμενους δικηγόρους. Το πρόγραμμα έχει γλώσσα εργασίας την αγγλική, είναι διάρκειας 16 μηνών και τα μαθήματα διεξάγονται απογευματινές ώρες.

Μία ομάδα από καθηγητές και στελέχη του ALBA θα παρευρίσκεται στην εκδήλωση για να ανταποκριθεί σε τυχόν ερωτήματα των υποψήφιων φοιτητών καθώς και για να ενημερώσει σχετικά με τις διαθέσιμες υποτροφίες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Λίλα Ευσταθιάδη, τηλ: 210 8964531, e-mail: buslaw@alba.edu.gr.

Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει το ALBA υπάρχουν και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.alba.edu.gr/academic/.
Enhanced by Zemanta

Η Nokia Siemens Networks κερδίζει βραβείο για το SON

The Nokia Siemens Networks logo created by Mov...Image via WikipediaΣημαντική αναγνώριση της συνεισφοράς της εταιρείας στα Informa LTE Award 2011 για τα Self Organizing Networks

Κορυφαία διάκριση της Nokia Siemens Networks κατά την απονομή των Informa LTE Awards 2011: η Self Organizing Networks (SON) Suite της εταιρείας κέρδισε το ‘Best Core Network Product’ βραβείο, υπογραμμίζοντας τον ηγετικό ρόλο της Nokia Siemens Networks στην ανάπτυξη καινοτομίας στην τεχνολογία SON και την ισχυρή της δέσμευση για βέλτιστη διαχείριση της επικοινωνιακής εμπειρίας του χρήστη.

“Η εστίαση σε υπηρεσίες με επίκεντρο τον πελάτη είναι ζωτικής σημασίας για εταιρείες που επιθυμούν να εξελίξουν την γκάμα των προϊόντων τους καινοτομικά, και η Nokia Siemens Networks πραγματοποιεί σημαντικές επενδύσεις προκειμένου να αναδείξουμε την πλήρη προοπτική των δικτύων LTE.” σχολίασε ο Thorsten Robrecht, επικεφαλής του τμήματος Network Systems στη Nokia Siemens Networks. “Η αναγνώριση της προσπαθείας μας κατά τα Informa LTE Awards 2011 υπογραμμίζει την υπεροχή μας στο δίκτυα επόμενης γενιάς κινητής τηλεφωνίας τεχνολογίας LTE. Η κορυφαία αυτή θέση επιτεύχθηκε μέσω της στενής συνεργασίας μας με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους παγκοσμίως.”

Η Nokia Siemens Networks έχει να επιδείξει ήδη 37 εμπορικές συμφωνίες για LTE και περισσότερα από 25 έργα δοκιμών (trials). Το βραβείο ‘Best Core Network Product’ που απονεμήθηκε στη Nokia Siemens Networks για την SON Suite αναγνωρίζει τη σημαντική συνεισφορά της εταιρείας στην ανάπτυξη της τεχνολογίας LTE. Η SON Suite αυτοματοποιεί τις διαδικασίες του δικτύου σε τρεις τομείς: self-healing, self-optimization και self-configuration, επιτρέποντας έτσι βέλτιστη και αποδοτική από πλευράς κόστους λειτουργία του δικτύου LTE.

Οι δυνατότητες της Nokia Siemens Networks στα Self Organising Networks και στη διαρκή εξέλιξη και ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής ώστε να υποστηρίζει πλήρως δίκτυα που ‘’μαθαίνουν’’ μόνα τους και ‘’προσαρμόζονται‘’ αυτόματα, μειώνει την πολυπλοκότητα στη διαχείρισή τους και επιτρέπει τη διασύνδεση διάφορων επιπέδων του δικτύου, εξασφαλίζοντας τελικά καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών. Μέσω ενός μοναδικού σε εύρος χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών, μέρος της Liquid Radio αρχιτεκτονικής που αναπτύσσει η εταιρεία, η Nokia Siemens Networks βοηθά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις υπάρχουσες επενδύσεις τους βελτιώνοντας παράλληλα την εμπειρία που απολαμβάνουν οι χρήστες των υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας.

Στον πυρήνα της SON Suite της Nokia Siemens Networks, βρίσκεται το κορυφαίο σύστημα διαχείρισης δικτύου NetAct της εταιρείας, ένα σύστημα διαχείρισης για πολλαπλές τεχνολογίες και προϊόντα τρίτων κατασκευαστών, για κεντρική ευφυϊα του συστήματος, καθώς επίσης ο συμπαγής σταθμός βάσης Flexi Multiradio και τα Flexi NG (Network Gateway) και Flexi NS (Network Server) για κατανεμημένη ευφυϊα.
Enhanced by Zemanta

Συνέδριο για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία

Την Δευτέρα, 30 Μαΐ 2011, στο Αthens Information Technology (ΑΙΚ, Παιανία Αττικής), στις 09.30, διοργανώνεται από τον Κοινωνικό Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «ΕΔΡΑ» το πολύ σημαντικό και επίκαιρο Συνέδριο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας». Στόχος συνεδρίου είναι να γίνει ένας διάλογος μεταξύ των Κοινωνικών εταίρων, των δημοσίων φορέων και της κοινωνίας των πολιτών καθώς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Στην κοινωνία μας υπάρχουν μεγάλες ανάγκες. Το συνέδριο θα συμβάλλει στην ανταλλαγή ιδεών για την ανεύρεση λύσεων, στη δημιουργία συνεργειών, στη νομική και θεσμική ενημέρωση καθώς και στην έμπρακτη υποστήριξη, σύμπραξη & αλληλοβοήθεια ανθρώπων. Η αρωγή της Τεχνολογίας για την δημιουργία λύσεων αυτών των αναγκών είναι απαραίτητη και ουσιαστική.

Πώς, με τι δυναμικό, με τι μέσα και με ποιο τελικά τρόπο ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ! Η ανάπτυξη του καινούργιου αυτού τομέα της Οικονομίας είναι το ζητούμενο του Συνεδρίου. Η κοινωνική οικονομία αποτελεί μια ενεργητική παρέμβαση που εξελίσσεται στο πλαίσιο των αγορών και της κοινωνίας. Η δραστηριοποίηση αυτή εκπονείται με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών και το συλλογικό πολύεπίπεδο κοινωνικό όφελος. Τι είναι η Κοινωνική Οικονομία? Τι είναι το κοινωνικό επιχειρείν? Τι ανάγκες καλύπτει? Ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης? Αυτά τα ερωτήματα θα επιδιωχθεί να προσεγγισθούν στις 30 Μαΐ 2011, στις 09.30, στο ΑΙΚ Παιανίας Αττικής, στο Συνέδριο «Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία».

Η εξεύρεση πόρων για την χρηματοδότηση της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας αντιμετωπίζει δυσκολίες και προκλήσεις. Συνάμα όμως αποτελεί εφαλτήριο επιχειρηματικότητας και πηγή δημιουργίας λύσεων. Με λίγα επιτυγχάνονται πολλά. Η ευρηματικότητα και η καινοτομία ήταν πάντα οι δυνάμεις που αναπλήρωναν την έλλειψη χρημάτων γιατί στρατεύουν αποθέματα ψυχής, κουράγιου και δύναμης. Συσπειρώνουν και μοχλεύουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά που κατορθώνουν το ακατόρθωτο! Τα οφέλη δεν είναι αμιγώς χρηματικά και για λίγους, αλλά πολύ-επίπεδα, υλικά και άυλα για όλες τις κοινωνικές ομάδες. Αποτέλεσμα της νέας πραγματικότητας είναι η δημιουργία ενός καινούργιου ανθρώπου αλληλέγγυου προς τον συνάνθρωπό του.

Οι εισηγητές θα δώσουν μόνο ένα σημαντικό κατά την άποψή τους στίγμα για να δημιουργήσουν συζητήσεις και προβληματισμό, για τα θέματα που πρέπει να δοθούν απαντήσεις από τις καλές πρακτικές και τις εμπειρίες των πολλών σημαντικών ειδημόνων που προσφέρθηκαν να συμβάλουν στον Συνεργατισμό και την Κοινωνική Οικονομία, με φροντίδα της κας Χ. Γαρδικιώτη (Υπεύθυνης Κέντρου Κοινωνικής Οικονομίας της ΕΔΡΑ). Πληροφορίες: Χριστιάνα Γαρδικιώτη, τηλ/φαξ: 210-5913826 724, crisgar@otenet.gr / mko.edra@gmail.com, http://hermes.ait.gr/KOA/gr/, www.edra-coop.gr.

Άλλωστε η ΕΔΡΑ συμμετέχει και το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ της Κοινωνίας των Πολιτών για να υποστηρίζει τον Συνεργατισμό και την Κοινωνική Οικονομία.

Η Ομάδα Εργασίας για τον Συνεργατισμό & την Κοινωνική Οικονομία του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ της Κοινωνίας των Πολιτών, προετοιμάζει συνάντηση-συζήτηση την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2011, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας των Συνεταιρισμών και εν όψει του Διεθνούς Έτους ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ-2012 (όπως διεκήρυξε ο ΟΗΕ).

Μέχρι τότε, το πρώτο ραντεβού είναι για την Δευτέρα, 30/5/2011, στο ΑΙΚ-Παιανίας.

Για την καταγραφή. Δημήτρης Μιχαηλίδης, 6998282382

Κυριακή, 22 Μαΐου 2011

INTERAMERICAN: Αναδοχή ηλικιωμένων με υποστήριξη της “Γραμμής Ζωής”

Το Γραφείο Πωλήσεων INTERAMERICAN του Απ. Δοκούζη, μια από τις μεγαλύτερες και πιο δυναμικές μονάδες του Tied Agency της Εταιρείας, προσέφερε στη “Γραμμή Ζωής”, μη κυβερνητική οργάνωση φροντίδας ηλικιωμένων, οικονομική υποστήριξη για την προμήθεια 10 συσκευών τηλε-ειδοποίησης που η οργάνωση θα διαθέσει σε μοναχικά ηλικιωμένα άτομα.

Η πρωτοβουλία εγγράφεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης “Πράξεις Ζωής” της INTERAMERICAN. Όπως επισημαίνει ο Απ. Δοκούζης, «η έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία -ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που πλήττει κυρίως τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες- προάγει τον επαγγελματία των ασφαλειών και αναδεικνύει τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού επαγγέλματος».

Η “Γραμμή Ζωής” έχει αναπτύξει σημαντικά τη δράση της τα τελευταία χρόνια εξυπηρετώντας πλήθος ηλικιωμένων που ζουν μόνοι, είναι άποροι και χρειάζονται συντροφιά, φροντίδα, ασφάλεια και υποστήριξη. Η οργάνωση λειτουργεί κέντρο διαχείρισης τηλεφωνικών κλήσεων ηλικιωμένων που είναι εφοδιασμένοι με τη συσκευή τηλε-ειδοποίησης. Η INTERAMERICAN έχει αναλάβει, συνολικά, την αναδοχή 30 ηλικιωμένων που είναι συνδεδεμένοι με τη “Γραμμή Ζωής”, ως σταθερή χορηγός της ΜΚΟ.

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

200 σερβιτόροι "Με το δίσκο στο χέρι" σε αγώνα στην Αθήνα

Περισσότεροι από 200 σερβιτόροι, από 40 χώρες της Ευρώπης, έρχονται στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στον Διεθνή διαγωνισμό σερβιτόρων "Με το δίσκο στο χέρι" που διοργανώνεται την Κυριακή 29 Μαΐου 2011.

Κάθε διαγωνιζόμενος κρατώντας στο χέρι ένα δίσκο , με ένα μπουκάλι και 4 ποτήρια, θα πρέπει να διανύσει τις οδούς Σταδίου, Φιλελλήνων, Βασ. Αμαλίας και να τερματίσει στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκκίνηση των σερβιτόρων στις 10:00 π.μ. της Κυριακής 29 Μαίου, από την οδό Πατησίων με τερματισμό στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου (Ακρόπολη).

Θα ακολουθήσει η απονομή βραβείων των νικητών από τον υπουργό Τουρισμού και Πολιτισμού και τον Δήμαρχο Αθηναίων

Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία ελλήνων καλλιτεχνών και θα πλαισιωθεί από επώνυμους καλεσμένους , επιχειρηματίες , πρόσωπα του αθλητικού χώρου και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα. Θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και σωματείων σερβιτόρων, απ΄όλη την Ευρώπη .

Ο διαγωνισμός που θα συντελέσει στην προβολή της χώρας, πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Ε.Ο.Τ. , του Δήμου Αθηναίων και του συλλόγου καταστηματάρχων Πλάκας .

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2011

Δυναμική είσοδος της Arena στις ΗΠΑ – Στην ΒΕΤΟ η αντιπροσώπευση στην Ελλάδα

Η Arena, κορυφαία εταιρία, στην ένδυση της αθλητικής κολύμβησης στον κόσμο, πραγματοποίησε δυναμική είσοδο στην αμερικάνικη αγορά με δημιουργία ξεχωριστής επιχειρηματικής μονάδας στην Αμερική, της Arena North America LLC.

Παράλληλα την αντιπροσώπευση της Arena στην Ελλάδα, από τις αρχές του χρόνου, ανέλαβε η εταιρία ΒΕΤΟ Α.Ε. που θα αξιοποιήσει αλλά και θα επεκτείνει το υπάρχον δίκτυο διανομής ενώ θα εδραιώσει το brand με την συμμετοχή σημαντικών ονομάτων της ελληνικής κολύμβησης.

Η Αrena είχε παρουσία στην Αμερική από τον Δεκέμβριο του 2009, τώρα όμως αναπτύσσεται πολύ δυναμικά με την δημιουργία της θυγατρικής Arena North America LLC. Στα πλαίσια αυτά η Arena υπέγραψε σημαντική συνεργασία με τoν Αμερικάνικο Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης (ASCA), που σκοπό έχει να τελειοποιήσει το επάγγελμα του προπονητή κολύμβησης διδάσκοντας του σωστές τεχνικές. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι προπονητές της Αμερικάνικης ομάδας κολύμβησης στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι μέλη του ASCA.

Παράλληλα η Ranomi Kromowidjojo, η εικοσάχρονη Ολλανδή Παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 50 και 100 μέτρα ελεύθερο, εντάχθηκε στην ARENA Elite Team και θα αγωνίζεται πλέον με τα χρώματα της Arena. Η Ranomi είναι κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ 4Χ100 ελεύθερο με τα χρώματα της Ολλανδίας.

Η ΒΕΤΟ έχει εντάξει στο δυναμικό της Arena μεγάλα ονόματα της ελληνικής κολύμβησης και σύντομα η σημαντική της παρουσία θα αναβαθμιστεί με τη συμμετοχή σε αγώνες και εκδηλώσεις μεγάλου αθλητικού ενδιαφέροντος, αλλά και ενισχύοντας τους έλληνες πρωταθλητές που συνεργάζονται μαζί της.

Από το 1973, η Αρένα έχει δημιουργήσει προϊόντα κολύμβησης για τους πιο απαιτητικούς αθλητές και κολυμβητές και αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως μία από τις κορυφαίες μάρκες ειδών κολύμβησης. Εδώ και 38 χρόνια η εταιρία αναπτύσσει νέες τεχνολογίες και παράγει τα καλύτερα προϊόντα για τη πισίνα και τη θάλασσα.
Enhanced by Zemanta

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2011

Πρώτο Βραβείο για τον Απολογισμό ΕΚΕ της INTERAMERICAN

Ο Απολογισμός  Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της  INTERAMERICAN απέσπασε το 1ο Βραβείο στην κατηγορία «Καλύτερος Απολογισμός ΕΚΕ» των Βραβείων «ΘΑΛΗΣ – CEO & CSR 2011», στο σύνολο των εκδοθέντων στην Ελλάδα Απολογισμών ΕΚΕ το 2010, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου CEO & CSR Money Conference που οργανώνει το οικονομικό περιοδικό «ΧΡΗΜΑ». Στην ίδια κατηγορία το 2ο Βραβείο κέρδισε η UNILEVER και το 3ο η VODAFONE.
Οι νικητές των Βραβείων προέκυψαν από τα αποτελέσματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του κοινού, που διεξήχθη στην ιστοσελίδα του περιοδικού «ΧΡΗΜΑ». Ψήφισαν συνολικά 1.027 άτομα. Η απονομή πραγματοποιήθηκε με την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου από τους κ.κ. Άννα Νταλάρα, υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννο Λιβανό, Γεν. Γραμματέα Νέας Γενιάς, Μίμη Ανδρουλάκη, βουλευτή, Πάνο Σόμπολο, πρόεδρο ΕΣΗΕΑ και Νίκο Αναλυτή, πρόεδρο Ελληνικού Δικτύου ΕΚΕ. 
Η διάκριση του Απολογισμού ΕΚΕ της INTERAMERICAN με τις ψήφους του κοινού κατέδειξε ότι η έκθεση επετέλεσε σε αξιοσημείωτο επίπεδο τον ρόλο του εργαλείου για διάλογο με τα ενδιαφερόμενα μέρη (συμμετόχους), αποδίδοντας ολοκληρωμένα την υπευθυνότητα της εταιρείας στους τομείς της διακυβέρνησης, της αγοράς, των ανθρωπίνων πόρων και της ευθύνης για την κοινωνία και το περιβάλλον.  
Χορηγός του 12ου Συνεδρίου Μαστολογίας
Εν τω μεταξύ, η INTERAMERICAN στήριξε ως χορηγός το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας, που οργάνωσε στις 6 Μαΐου στην Καλαμάτα η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (EEM). Στο συνέδριο αναπτύχθηκαν τα θέματα της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού και της συμβολής της πρωτοβάθμιας φροντίδας, της γενετικής συμβουλευτικής, των εξελίξεων στη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, των σύγχρονων μεθόδων αποκατάστασης του μαστού, της νοσηλευτικής παρέμβασης, των στοχευμένων θεραπειών, των εξελίξεων στην ακτινοθεραπεία και της ψυχοπαθολογίας του ασθενούς. Η INTERAMERICAN αποτελεί σταθερή χορηγό του έργου της ΕΕΜ, σε συνάφεια με την δραστηριότητά της στον τομέα υγείας και την εστίαση στην πρόληψη.  

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

Έξυπνη διαχείριση νερού για έξυπνους ανθρώπους

Mε την εφαρμογή συστημάτων της εταιρίας GreenLife GmbH από την Έργον-Ενέργεια

Η Έργον-Ενέργεια, αντιλαμβανόμενη τις προκλήσεις της αγοράς για παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον τομέα της εξοικονόμησης και ορθολογικής διαχείρισης του πολυτιμότερου φυσικού αγαθού, του νερού, σε όλο το φάσμα των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, και ανταποκρινόμενη στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη γενικότερη παγκόσμια τάση για την παροχή αντίστοιχων προϊόντων και υπηρεσιών, παρέχει στην ελληνική αγορά ολοκληρωμένα συστήματα συλλογής, αποθήκευσης και ανακύκλωσης του βρόχινου νερού και έξυπνα συστήματα επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης ημιακάθαρτων (“γκρίζων”) νερών, του γερμανικού οίκου GreenLife GmbH.

Η ζήτηση για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες αυτές βαίνει συνεχώς αυξανόμενη, γεγονός που καθιστά τη συνεργασία της Έργον-Ενέργεια με κατάλληλους πιστοποιημένους συνεργάτες, πρωτοπόρους στο είδος τους, όπως η GreenLife, κάτι παραπάνω από επιτακτική. Η εταιρία GreenLife, με περισσότερο από 20 χρόνια εμπειρία στην ανάπτυξη, την κατασκευή και την εγκατάσταση ολοκληρωμένων συστημάτων διαχείρισης νερού σε οικίες, ξενοδοχεία, καταστήματα, νοσοκομεία, γραφεία, κοινόχρηστοι χώροι, κατασκηνώσεις κ.α, διαθέτει τα πλέον αξιόπιστα και πιστοποιημένα συστήματα, τα οποία είναι κατασκευασμένα εξολοκλήρου στη Γερμανία, γεγονός που εγγυάται την απόδοση και την αποτελεσματικότητα των συστημάτων αυτών, για ένα μεγάλο εύρος δυναμικοτήτων.

Μεταξύ των συστημάτων αυτών αναφέρονται:

Πατενταρισμένα συστήματα GWO και GWI (Patented BIO Technology) για την επεξεργασία των “γκρίζων” νερών (νερά προερχόμενα από τις μπανιέρες, τους νεροχύτες ή/και τα πλυντήρια), εξωτερικά ή και εσωτερικά των κατοικιών, αντίστοιχα, και την επαναχρησιμοποίησή τους σε καζανάκια, για πότισμα και σε γενικούς καθαρισμούς.

Συστήματα συλλογής, επεξεργασίας, αποθήκευσης και ανακύκλωσης βρόχινου νερού GRM 1.0 και U 1.1, για οικιακή χρήση και πότισμα, με εγγύηση 15 ετών καλής λειτουργίας των υψηλής ποιότητας δεξαμενών πολυαιθυλενίου και με άμεση και πραγματική εξοικονόμηση 50% στην κατανάλωση πόσιμου νερού.

Πατενταρισμένο σύστημα παραγωγής πόσιμου νερού από βρόχινο νερό RainSafe®, με τη βοήθεια του οποίου μπορούν να καλυφθούν έως και το 100% των οικιακών αναγκών σε πόσιμο νερό. Εύκολη εγκατάσταση του συστήματος RainSafe® σε υπάρχοντα κτίρια χωρίς την απαραίτητη εγκατάσταση επιπρόσθετων σωληνώσεων.

Η Έργον-Ενέργεια, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων της GreenLife, θεωρεί ότι τα προϊόντα αυτά και η αντίστοιχη τεχνολογία τους μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην εξοικονόμηση νερού αλλά και χρημάτων, συνεισφέροντας ταυτόχρονα στην προστασία των συνεχώς εξαντλούμενων υδατικών αποθεμάτων στη χώρα μας αλλά και στη διασφάλιση επαρκών, σε ποσότητα και ποιότητα, πηγών πόσιμου νερού για τα παιδιά μας.

« Η Εταιρική Υπευθυνότητα ως Μοχλός Εξόδου από την Κρίση»

Εσπερίδα με θέμα «Η Εταιρική Υπευθυνότητα ως Μοχλός Εξόδου από την Κρίση: Επιτυχημένα παραδείγματα εταιρειών από την Ελληνική πραγματικότητα», διοργανώνει η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του Mediterranean College την Δευτέρα 9 Μαΐου 2011, στις 18:30, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Κολεγίου (Πατησίων 107 & Πελλήνης 8, Αθήνα).

Εισηγητές στην ενδιαφέρουσα αυτή εσπερίδα είναι η κα. Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου, Corporate Communications Manager, ΕΥΔΑΠ και η κα. Πέπη Λαγωνίκα, Κοινωνιολόγος – Περιβαλλοντολόγος, CSR Projects Manager, reason2. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δρ. Γ. Παπαδάκης, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Mediterranean College Αθήνας.

Στην εισήγηση θα συζητηθεί το ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και των εταιρειών γύρω από την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Ε.Κ.Ε.) και θα απαντηθεί το γιατί οι δράσεις και τα προγράμματα της Ε.Κ.Ε. δεν θα πρέπει να συγχέονται με την εμπορική επικοινωνία των οργανισμών. Στην παρουσίαση που θα γίνει, οι εισηγητές, θα προσπαθήσουν μέσα από τη θεωρητική αποσαφήνιση του όρου και των εννοιών που εμπεριέχονται σ’ αυτόν, και την παράθεση επιτυχημένων ελληνικών πρακτικών να δώσουν την πραγματική διάσταση της Ε.Κ.Ε., αναδεικνύοντάς την ως μοχλό εξόδου από την οικονομική κρίση αλλά και την ευρύτερη κρίση των κοινωνιών. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλ.: 210 8899 600 , e-mail: info@medcollege.edu.gr.

ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ: Αποχώρηση Γενικού Διευθυντή

Η ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε. (εφεξής η «Εταιρία»), γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό την αποχώρηση για προσωπικούς λόγους του Γενικού Διευθυντή της Εταιρίας κ. Δημητρίου Παπούλη, μετά από μία επιτυχημένη διετή πορεία κατά την οποία τέθηκαν οι βάσεις για την σταδιακή υλοποίηση των στόχων της Εταιρίας, με την ισχυροποίηση των ιδίων σημάτων και την ανάπτυξη του δικτύου λιανικής.

Τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες του Γενικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Σάββας Χατζηιωάννου, ο οποίος δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παπούλη αφενός για τη συνεισφορά του τα τελευταία δύο χρόνια στην αντιμετώπιση των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών στην αγορά ένδυσης-υπόδησης αφετέρου δε για τις προσπάθειες που κατέβαλλε να θεμελιωθεί η νέα εποχή για την ΧΑΤΖΗΪΩΑΝΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε. με στόχο την ανάπτυξη του δικτύου της λιανικής και την προώθηση των ιδίων επωνύμων προϊόντων μας. Ευχόμαστε στον κ. Παπούλη καλή συνέχεια και επιτυχία σε ότι επιδιώξει».

Η Alcatel-Lucent προσφέρει σε όλους τα OpenPlug App Development Tools δωρεάν

Alcatel LucentImage by Leonardo Melo via FlickrΗ Alcatel-Lucent ανακοίνωσε σήμερα δύο νέες πρωτοβουλίες οι οποίες αναμένεται να συμβάλλουν στην αύξηση του πλήθους των εφαρμογών που μπορούν να τρέχουν σε συσκευές διαφόρων τύπων και ανεξαρτήτως λειτουργικού συστήματος.

Με απόφαση που έχει άμεση εφαρμογή, το OpenPlug Studio (τέως OpenPlug ELIPS Studio) διατίθεται πλέον στους προγραμματιστές εφαρμογών, χωρίς χρέωση. Το OpenPlug Studio είναι ένα toolkit το οποίο επιτρέπει στους developers να αναπτύσσουν από τον ίδιο βασικό κώδικα native apps για smartphones, tablets και άλλες συσκευές που συνδέονται στο Ίντερνετ, χρησιμοποιώντας πολύ γνωστές τεχνολογίες ανάπτυξης εφαρμογών web, όπως η JavaScript, η ActionScript και η XML. Οι developers μπορούν να κατεβάσουν το OpenPlug Studio από τη διεύθυνση http:// developer.openplug.com

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης το πρόγραμμα Certified OpenPlug Solutions Provider, το οποίο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών και την εκπαίδευση των developers. Μεταξύ των αρχικών μελών περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η Exuvis, η Nexworld και η On3, οι οποίες θα διδάσκουν στους developers πώς να χρησιμοποιούν τα OpenPlug tools, και παράλληλα θα κτίζουν mobile εφαρμογές για επιχειρήσεις. Οι εφαρμογές αυτές θα μπορούν να τρέχουν σε οποιαδήποτε συσκευή κινητού ανεξαρτήτως του λειτουργικού της, αξιοποιώντας τα δικτυακά APIs των παρόχων.

Οι νέες αυτές πρωτοβουλίες θα κάνουν πιο εύκολο να δημιουργηθεί μια καινούρια γενιά εφαρμογών, των οποίων τόσο η ανάπτυξη, όσο και η προώθηση στην αγορά θα γίνεται τόσο γρήγορα, όσο γρήγορη ήταν και η ιδέα που τις γέννησε. Αυτό αποτελεί μία βασική δέσμευση της Alcatel-Lucent σε σχέση με την υποστήριξη που παρέχει στην κοινότητα των developers.

Η τεράστια ανάπτυξη του κλάδου των εφαρμογών για φορητές συσκευές τροφοδοτείται, σε μεγάλο βαθμό, από το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές και επιχειρήσεις υιοθετούν τη χρήση των smartphones και των tablets. Εταιρείες μεταφορών αναζητούν στις συσκευές αυτές τρόπους για να αυξήσουν την παραγωγικότητα των υπαλλήλων τους και να προσφέρουν ένα εντελώς νέο επίπεδο υπηρεσιών στους πελάτες τους. Μέσα ενημέρωσης και Μέσα ψυχαγωγίας χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να προσδώσουν μεγαλύτερη αξία στις συνδρομητικές τους υπηρεσίες υποστηρίζοντας όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες, δίνοντας έτσι νέα πνοή στην παροχή περιεχομένου επί πληρωμή.

Η Alcatel-Lucent εξαγόρασε την OpenPlug το Σεπτέμβριο του 2010, μία από τις πολλές επιθετικές κινήσεις που έκανε η Alcatel-Lucent στην προσπάθεια της να προωθήσει το όραμα της αναφορικά με την υποστήριξη της ανάπτυξης εφαρμογών (Application Enablement). Το όραμα αυτό συνδυάζει τις δικτυακές δυνατότητες των παρόχων με την ταχύτητα και τον καινοτόμο χαρακτήρα του διαδικτύου, με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας γενιάς αναβαθμισμένων υπηρεσιών, οι οποίες απευθύνονται τόσο στους εταιρικούς πελάτες, όσο και στους μεμονωμένους χρήστες. Επίσης, τα OpenPlug tools βρίσκονται ενσωματωμένα στην πλατφόρμα Open API Platform της Alcatel-Lucent, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους service providers, αλλά και τις επιχειρήσεις, να ανοίξουν τα δίκτυα τους ώστε να επιτρέψουν την πρόσβαση σε παρόχους περιεχομένου και να προσελκύσουν νέες εφαρμογές.

“Ένας από τους στόχους που θέσαμε κατά τη δημιουργία της πλατφόρμας Open API Platform ήταν να μπορέσουμε να απευθυνθούμε σε ολόκληρο το οικοσύστημα των API και app,” δήλωσε η κ. Laura Merling, αντιπρόεδρος του τμήματος Application Enablement Strategy and Platform στην Alcatel-Lucent. “Η διάθεση του OpenPlug Studio χωρίς χρέωση φέρνει ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία του κλάδου μας στα χέρια ακόμη περισσότερων developers. Παράλληλα, η δημιουργία ενός επίσημου προγράμματος υποστήριξης συνεργατών υπηρετεί την ανάγκη που υπάρχει σε κάθε κλάδο, να εκπαιδεύει και να παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ώστε αυτές να είναι σε θέση να καλύψουν τις απαιτήσεις τους.”

Οι developers έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τα μέλη του προγράμματος OpenPlug Solutions Provider Program σε αρκετές εκδηλώσεις:

Η Exuvis και η Alcatel-Lucent συμμετείχαν στο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Classified Media που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2011, στη Νίκαια της Γαλλίας. Εκεί, η Exuvis παρουσίασε με λεπτομέρειες το πώς χρησιμοποίησε το OpenPlug Studio για να αναπτύξει τη διαφημιστική εφαρμογή Hebbes Immo (classified ad publishing app). Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του συνεδρίου Glue Conference, που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου στο Μπρούμφιλντ του Κολοράντο με χορηγία της Alcatel-Lucent, η On3 θα λάβει μέρος σε ένα workshop αφιερωμένο στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί το OpenPlug Studio κατά τη διαδικασία ανάπτυξης native εφαρμογών που τρέχουν σε διάφορες πλατφόρμες. Η συμμετοχή στο workshop θα είναι ελεύθερη για όλους του συνέδρους.

Σχόλια Συνεργατών:

Ο κ. Marc Muller, Διευθύνων Σύμβουλος στη Nexworld δήλωσε τα εξής: “Χάρη στο OpenPlug Studio, οι πελάτες μας θα μπορέσουν να υποστηρίζουν νέους τρόπους χρήσης των εταιρικών τους συστημάτων, μέσω smartphones και tablets. Η Nexworld είναι έτοιμη να τους προσφέρει τη βέλτιστη αρχιτεκτονική και τις λύσεις που εγγυώνται ευελιξία, αποτελεσματικότητα και επιδόσεις.”
Ο κ. Scott Guthman, Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ στην On3 ανέφερε τα εξής: “Η On3 είναι ο πρώτος πιστοποιημένος προμηθευτής λύσεων OpenPlug για τη Βόρεια Αμερική, γεγονός που μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Το OpenPlug Studio υποστηρίζει την τεχνολογία ActionScript η οποία μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε την εμπειρία μας στην Adobe Flex. Με ένα και μόνο toolkit, το OpenPlug Studio, μπορούμε να αναπτύσσουμε εφαρμογές για όλες τις βασικές πλατφόρμες: iOS, Android, Symbian, και Windows Mobile. Συνδυάζοντας τα εργαλεία αυτά κατά την ανάπτυξη λογισμικού για κινητά αυξάνεται η παραγωγικότητα μας, και παράλληλα μειώνεται το κόστος ανάπτυξης multiplatform εφαρμογών.”
Enhanced by Zemanta

21 επιστημονικές μελέτες με χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση

Τα αποτελέσματα 21 επιστημονικών μελετών ετήσιας διάρκειας που εκπονήθηκαν το 2010 με αποκλειστική χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011 στο «Παλλάς Αθηνά» στο Κεφαλάρι, έδρα του Ιδρύματος, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της ελληνικής ερευνητικής κοινότητας.

Οι 21 μελέτες που επελέγησαν προς χρηματοδότηση το 2010, από ένα σύνολο 604 προτάσεων που υπεβλήθησαν, εντάσσονται στο ετήσιο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιστημονικής έρευνας στην Ελλάδα που υλοποιεί με συνέπεια το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση από το 2008, φέρει τον τίτλο «Επιστημονικές Μελέτες» και καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων στους τομείς των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, των φυσικών επιστημών και των επιστημών της ζωής.

Ο επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, Καθηγητής κ. Κώστας Γαβρόγλου, αναφερόμενος στις προοπτικές της εν λόγω πρωτοβουλίας του Ιδρύματος, σημείωσε ότι: «Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με στόχο να δώσει μια περαιτέρω ώθηση στο ερευνητικό δυναμικό της χώρας μας, δίδοντας την ευκαιρία για την εκπόνηση και αξιοποίηση μελετών μικρής διάρκειας και υψηλού επιστημονικού επιπέδου, όχι μόνο προς τους καθιερωμένους επιστημονικούς κλάδους, αλλά και προς γνωστικά αντικείμενα που θεωρούνται λιγότερο ‘δημοφιλή’ και για τα οποία θα ήταν δύσκολο να εξασφαλισθεί η αναγκαία χρηματοδότηση. Η μέχρι σήμερα ανταπόκριση της επιστημονικής κοινότητας στο πρόγραμμα του Ιδρύματος και τα αποτελέσματα των μελετών, μάς προτρέπουν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την περαιτέρω εξέλιξή του και την καθιέρωσή του ως ετήσιου θεσμού στήριξης της έρευνας στη χώρα μας».

Στα τέσσερα χρόνια υλοποίησης του προγράμματος (2008-2011) υπεβλήθησαν περισσότερες από 2.600 προτάσεις που άμεσα ή άμεσα εμπλέκουν 11.000 επιστήμονες, αριθμοί αποκαλυπτικοί της δυναμικής του προγράμματος αλλά και της ανάγκης της ερευνητικής κοινότητας για προσβασιμότητα σε χρηματοδοτικούς πόρους.

Ο κ. Δημήτρης Αφεντούλης, Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, δήλωσε: «Η σημερινή εκδήλωση, σε πείσμα του γενικευμένου κλίματος απαισιοδοξίας που γεννά η δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχει ως στόχο να αναδείξει μια καθ’ όλα διαφορετική και πιο ελπιδοφόρα πλευρά της πατρίδας μας. Έρχεται για να παρουσιάσει το επιστημονικό έργο ομάδων ερευνητών που, δουλεύοντας συστηματικά και με μεράκι, πρωτίστως αναδομούν την πίστη όλων μας στις δημιουργικές δυνάμεις αυτού του τόπου. Οι ομάδες αυτές, και οι πολλές ανάλογες που υπάρχουν διάσπαρτες σε διάφορα επίπεδα της ελληνικής κοινωνίας, αποτελούν, για να δανειστούμε έναν περιβαλλοντικό όρο, τις ‘άκαυτες νησίδες’ της σύγχρονης Ελλάδας. Συνεπώς, η προστασία και η ενίσχυσή τους είναι επιβεβλημένη μιας και αποτελούν θύλακες αριστείας, ποιότητας και γόνιμης ανάπτυξης. Για εμάς, στο Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Λάτση, αποτελεί αυτονόητο καθήκον η χρηματοδότηση των προσπαθειών τους προκειμένου να συμβάλλουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί φυσικά, στο να αποτραπεί η επιστημονική μετανάστευση και ερευνητική ερήμωση της χώρας μας.».

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι 21 ερευνητικές ομάδες, στις οποίες συμμετείχαν 96 ερευνητές της Ελλάδας και του εξωτερικού, είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν και να συζητήσουν με τους παρευρισκομένους τα αποτελέσματα της έρευνάς τους μέσω μιας ειδικά διαμορφωμένης διαδραστικής έκθεσης, ενώ στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «Επιστημονικές Μελέτες 2010» που αποτυπώνει τη συλλογική προσπάθεια των ερευνητών καθώς και τις εμπειρίες τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.
Τα αποτελέσματα των 21 Επιστημονικών Μελετών του 2010, το σχετικό ντοκιμαντέρ, οι επιστημονικές μελέτες που χρηματοδοτήθηκαν για το 2011, καθώς και η νέα δημόσια πρόσκληση για χρηματοδότηση μελετών για το έτος 2012, είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό μέσω της ιστοσελίδας του Ιδρύματος στη διεύθυνση: http://www.latsis-foundation.org.

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

H Ελένη Ματζουράνη στο Miss Asia Pacific

H Ελένη Ματζουράνη, με δύο ελληνικούς τίτλους στις αποσκευές της αναχωρεί στις 15 Μαίου για την Κορέα όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον παγκόσμιο διαγωνισμό Miss Asia Pacific.
H Ελένη στα 19 χρόνια της έχει κατακτήσει τον τίτλο Miss Europe Face ενώ πριν λίγες μέρες ήρθε πρώτη στο νέο διαγωνισμό Miss Mediterranean που έγινε στο Μαρούσι και κατέκτησε τον τίτλο Miss Globe.
Η Ελένη έχει γεννηθεί στο Χολαργό, σπουδάζει Λογιστική στα ΤΕΙ, ξέρει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά και είναι δεινή χορεύτρια με προτίμηση τους Latin  και oriental  χορούς.
Η Χριστίνα Σταματελάτου ισοβάθμισε με την Ελένη, ανακηρύχτηκε Miss Mediterranenan και θα μας εκπροσωπήσει στον ομώνυμο διαγωνισμό.
To Miss Mediterranean, είναι o νέος διεθνής  διαγωνισμός ομορφιάς, με το μεγάλο κύρος, που έγινε για πρώτη φορά στη χώρα μας και τον παρουσίασε η Ιωάννα Δεμεντή.
H Μαρίνα Τράγκα αναδείχτηκε αναπληρωματική Miss Body, η Μιμή Χάμφρεϊ αναπληρωματική Miss Europe Face, η Αλεξάνδρα Κυριακίδου Miss Bikini, η Ειρήνη Νταμοτσίδη Miss Europe Face, η Γιούλη Σαματά Miss Émigré και η Αθηνά Κώτση Model of the World.
Η Ελένη Ματζουράνη, λίγο πριν αναχωρήσει λέει ότι είναι αισιόδοξη για το αποτέλεσμα και επιθυμεί να αποτελέσει την «πρέσβειρα τουρισμού» της χώρας μας μια και στην μακρινή Κορέα θα πάρει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις και τηλεοπτικές εμφανίσεις και θα προβάλει την φωτογράφησή της στη Σαντορίνη (ένας νησί που προτιμούν οι Κορεάτες για τους... γάμους τους!)  που έγινε είδικά για τον διαγωνισμό. Μεγάλος Χορηγός της βραδιάς ήταν το LASER Touch, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ LASER και ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ, Πλαστικής ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ που οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους στην αναζήτηση τρόπων για τη βελτίωση της αισθητικής τους εικόνας. Βεντήρη 7 (Hilton), 115 28 Αθήνα Τηλ.: 210 7294440, Fax: 210 7294442

Οι υποψήφιες παρέλασαν  με ρούχα του σχεδιαστή Τάσου Μητρόπουλου, ενώ η Ιωάννα Δεμεντή ντύθηκε στο FASHION VICTIM , Μεταξά 39 Γλυφάδα, Εμπορικό Κέντρο PLAZA τηλ. 210 96 81 082
Τις κομμώσεις είχαν αναλάβει τα κομμωτήρια του ΜΙΧΑΛΗ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ (Ν. Ιωνία και Ν.Ηράκλειο τηλ. 210 2852368).
Το κόσμημα είναι η τέχνη του Γιάννη Αγγελάκη που τις δημιουργίες του φόρεσαν οι υποψήφιες. Δουλειά του  Γιάννη  Αγγελάκη  μπορείτε  να βρείτε  στο ξενοδοχείο  «Μεγάλη Βρετανία» Τηλ : 6976511483.
 
 Την εκδήλωση στηρίζουν οι εκδόσεις ΣΑΚΚΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ www.sakketosaggelos.gr   και τα τελευταία βιβλία του "Γιατί οι έσχατοι έσονται πρώτοι", "Ο Άγνωστος Πατροκοσμάς" και "Παπουλάκος: Άγνωστες Προφητείες". Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο Γεωργιάδης: Σόλωνος 114, Αθήνα, τηλ. 210.3815000.
H μεγάλη εταιρία  GASPROM ENERGIA Ltd,  με πετροχημικά προϊόντα ήταν ξεχωριστός χορηγός της  εκδήλωσης.  
Χορηγός της βραδιάς και η ferraridrive.gr που σας δίνει την δυνατότητα να απολαύστε μια βόλτα με ένα ζωντανό θρύλο και γίνετε μάρτυρας αυτού του πάθους. Καθίστε στη θέση του συνοδηγού και νιώστε τη δύναμη των 400 καθαρόαιμων ίππων να τιθασεύεται από τους έμπειρους οδηγούς μας. Τραβήξτε τα βλέμματα οδηγώντας μια ή και δυο Ferrari ταυτόχρονα με το αγαπημένο σας πρόσωπο!
Η PERFECT SECURITY, είχε αναλάβει την προστασία όλων των υποψηφίων αλλά και των χώρων που θα γίνει ο διαγωνισμός.Στην ηλεκτρονική http://www.perfectsecurity.gr/ διεύθυνση θα ανακαλύψετε όλες τις παροχές της εταιρίες που έχει αποδείξει ότι είναι  η ιδιανική επιλογή για την ασφάλειά σας! Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος είναι η κα Αβρακοδιανάκη Μαρία (Γρηγορίου Λαμπράκη 82, Νίκαια, Τ: 210 4906760, M: 6984 602515-16-17, F: 210 4906761)
Χορηγος επικοινωνίας ήταν το περιοδικό MAX POWER.

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011

Νέα προγράμματα Αστικής Ευθύνης Τουριστικών Μονάδων από την INTERAMERICAN

Η ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες στήριξης της ελληνικής οικονομίας, συνδέεται άμεσα με την επιχειρηματική υπευθυνότητα. Για την κάλυψη της αστικής ευθύνης των ιδιοκτητών έναντι των πελατών για ατυχήματα μέσα στις εγκαταστάσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, η INTERAMERICAN σχεδίασε και προωθεί στην αγορά δύο νέα τυποποιημένα πακέτα καλύψεων.

Τα νέα προγράμματα “Αστική Ευθύνη Τουριστικών Μονάδων” της εταιρείας απευθύνονται σε επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων και μικρών ξενοδοχείων που διαθέτουν μέχρι 30 δωμάτια ανεξάρτητα από το πλήθος των κλινών και προσφέρονται σε τέσσερα επίπεδα ασφαλιζομένων ορίων ευθύνης, από 90.000 μέχρι 480.000 ευρώ. Πρόκειται για τα προγράμματα Extra και Total, που διαφοροποιούνται ως προς το εύρος των παρεχομένων καλύψεων. Παράλληλα, η INTERAMERICAN διαθέτει ευρεία γκάμα καλύψεων αστικής ευθύνης και για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, προσαρμόζοντας την ασφάλιση στις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

«Η σωστή ασφάλιση αστικής ευθύνης αποτελεί στοιχειώδη ένδειξη επαγγελματισμού για μια ξενοδοχειακή επιχείρηση που θέλει να είναι αξιόπιστη για τους πελάτες της και ταυτόχρονα ανταγωνιστική» σχολιάζει ο κ. Γ. Σπαντιδάκης, διευθυντής underwriting και αποζημιώσεων της INTERAMERICAN στους κλάδους γενικών ασφαλειών.

Το πρόγραμμα Extra περιλαμβάνει αστική ευθύνη για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές τρίτων από τη λειτουργία των χώρων της επιχείρησης, από ανακαίνιση η συντήρηση, από ανελκυστήρα, από πυρκαϊά ή έκρηξη ή βραχυκύκλωμα, από τροφική δηλητηρίαση, πτώση πινακίδων και φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων. Το Total περιλαμβάνει, επιπλέον, κάλυψη ευθύνης εργοδότη, ευθύνης από λειτουργία πισίνας και υπηρεσιών ναυαγοσώστη (σε πισίνα), γυμναστηρίου και αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και ευθύνης για απώλεια ή βλάβη προσωπικών ειδών μετά από διάρρηξη – ή κλοπή (μόνο σε ξενοδοχεία και όχι σε ενοικιαζόμενα δωμάτια).

Τρίτη, 3 Μαΐου 2011

Spitogatos.gr: Επένδυση στην ιστοσελίδα texnitesonline.gr

Η ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων www.spitogatos.gr ανακοινώνει την επένδυσή της στην ιστοσελίδα διαγωνισμών ιδιωτικών έργων www.texnitesonline.gr .

Έχοντας συμπληρώσει περισσότερο από έναν χρόνο λειτουργίας, η texnitesonline.gr αποτελεί έναν κόμβο προσφοράς και ζήτησης εργασιών κάθε είδους και μεγέθους γύρω από το ακίνητο και την οικοδομή. Έχοντας χιλιάδες επαγγελματίες στο δυναμικό της, εργολάβους και τεχνίτες, με εύρος εργασιών από μικροεπισκευές εως και εξολοκλήρου ανέγερση ακινήτων ετοιμάζεται να αλλάξει τα καθιερωμένα. O επισκέπτης της ιστοσελίδας έχει τη δυνατότητα να περιγράψει με απλό και γρήγορο τρόπο την εργασία που θέλει να πραγματοποιήσει στο ακίνητό του και στη συνέχεια να την δημοπρατήσει. Με αυτό τον τρόπο θα δεχθεί πολλές προσφορές από αξιολογημένους επαγγελματίες της texnitesonline.gr, αποκτώντας έτσι πληθώρα ποιοτικών επιλογών με δυνατότητα σύγκρισης των προσφορών. Παρέχει επίσης υπηρεσίες καταλόγου επαγγελματιών, ειδικών προβολών και διαφήμισης.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

Συνέδριο “Wealth Management & Family Offices”


Για 2η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα διοργανώνεται το συνέδριο “Wealth Management & Family Offices” από την Financial-Academy.eu και το Derivatives.gr. Στο σημερινό ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον, δεν είναι δύσκολο μόνον να εντοπιστούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες αλλά και να διατηρηθούν τα περιουσιακά στοιχεία φυσικών προσώπων, οργανισμών και οικογενειών.

Μεταξύ άλλων, τα παρακάτω σημεία θα απαντηθούν:

· Πως μπορούν τα family offices να εντοπίσουν και να προσλάβουν αξιόλογους διαχειριστές κεφαλαίων;

· Ποια είναι τα κριτήρια για την επιλογή των διαχειριστών;

· Ποιες μέθοδοι επιλογής υπάρχουν; Ποια είναι τα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που χρησιμοποιούνται κατά την επιλογή;

· Ποιο είναι το μυστικό για να επιλέξετε τον “καλύτερο” διαχειριστή;

· Ποιο είδους διαχειριστή είναι καταλληλότερο για την οικογένειά σας;

· Πόσο σημαντικές είναι οι αμοιβές κατά την επιλογή του διαχειριστή;

· Είναι το “management fee” αποτελεσματικότερο από το “performance fee” ή κάποιος συνδυασμός των δύο και αν ναι, σε ποιο ποσοστό το ένα έναντι του άλλου;

· Πως μπορούνε τα family offices και/ή οι εύποροι επενδυτές να ελέγχουν, να παρακολουθούν και να αξιολογούν τις υπηρεσίες των Private Bankers?

· Τα family offices λαμβάνουν τελικά το σωστό επενδυτικό πλάνο και τις κατάλληλες συμβουλές;

· Είναι τα commodities (εμπορεύματα) το κατάλληλο asset class για να συμπεριλάβουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι επενδυτές την τρέχουσα περίοδο;

· Ποια είναι τα οφέλη από την επένδυση σε χρυσό και σε άλλους φυσικούς πόρους;

· Ποιες είναι οι επενδυτικές ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές;

· Ποια υβριδικά επενδυτικά προϊόντα μειώνουν τον κίνδυνο την τρέχουσα εποχή και μπορούν να αποφέρουν ικανοποιητική απόδοση;

· Ποιες είναι οι προοπτικές στην παγκόσμια αγορά με την παγκόσμια ανάπτυξη να επιταχύνεται και τους κινδύνους να παραμένουν;

· Η αύξηση των βασικών προϊόντων, τα υψηλά ποσοστά ενέργειας, η συνεχιζόμενη κρίση δημοσίου χρέους στη ζώνη του ευρώ, πόσο μπορεί να επηρεάσει τις επενδύσεις;

· Ποιος θα χρηματοδοτήσει το τεράστιο έλλειμμα του προϋπολογισμού των ΗΠΑ;

· Ποιες είναι οι παγκόσμιες προοπτικές στην αγορά συναλλάγματος;

· Επισκόπηση της ελληνικής οικονομίας. Αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος σταθερότητας και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

· Υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες στην ελληνική αγορά και αν ναι, ποιοι κίνδυνοι εγκυμονούν;

· Μπορεί τελικά η Ευρωπαϊκή Ένωση να ξεπεράσει τις δικές της πολιτικές ελλείψεις και τα δημοσιονομικά της προβλήματα;

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική γλώσσα χωρίς παράλληλη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.

Οργανωτές:
Financial-Academy.eu: Ξεκίνησε τις δραστηριότητές της τον Ιούνιο του 2010 με σκοπό να παρέχει εκπαίδευση στους επαγγελματίες της αγοράς από άλλους καταξιωμένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται είτε στην ελληνική αγορά είτε εκτός αυτής. Σκοπός της εταιρείας είναι να δημιουργήσει το κατάλληλο πεδίο γρήγορης επιμόρφωσης γνωστικών αντικειμένων με σκοπό την εφαρμογή τους στην πράξη από τους συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά σεμινάρια.

Το Derivatives.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000 με σκοπό να εκπαιδεύσει με δικό του υλικό (κατοχυρωμένα πνευματικά δικαιώματα) την υποψήφια επενδυτική ελληνική κοινότητα μιας και τα παράγωγα ήταν ακόμη ένα νέο προϊόν για την ευρύτερη μάζα επενδυτών. Πέραν αυτού, η ομάδα του Derivatives.gr δεν σταμάτησε στην εκπαίδευση αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με την ενημέρωση σε θέματα παραγώγων μέσω των ειδήσεων, των καθημερινών τιμών των παραγώγων σε ΣΜΕ, στα εργαλεία παραγώγων καθώς και στο Digital Weekly Magazine, την εβδομαδιαία ανάλυση των αγορών που έχει εκδοθεί σε 260 Κυριακάτικα τεύχη και αποστέλλεται σε 7.000 παραλήπτες ηλεκτρονικώς.


Χορηγοί του Συνεδρίου
· Platinum Sponsor: J.P.Morgan Asset Management,
· Golden Sponsor: Piraeus Asset Management AEDAK,
· Silver Sponsor: San Fransisco Sentry,
· Official Partner: Association of Greek Investment Companies and Mutual Fund Management Companies,
· Official Sponsors: CEO Clubs Greece, Hellenic CFA Society,
· Printed Media Sponsors: Kefalaio, ELNAVI, Kathimerini-International Herald Tribune,
· Online Sponsor: Capital.gr,
· Online Supporters: Valuation and Research Specialists, Tradeview.gr, Nautilia.gr, Maritimes.gr
· Public Relations Sponsor: Action Global Communications Hellas
· Scientific Contributor: ALBA Graduate Business School
· TV Sponsor: Channel 9

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε το www.wealth-management.gr ή τηλεφωνείστε στο 210-6846329
Enhanced by Zemanta
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...