Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανάπτυξης Χαλκού, υποστηρίζοντας το περίπτερο της Ελληνικής βιομηχανίας παραγωγής ημιέτοιμων προϊόντων χαλκού και ορειχάλκου FITCO, παρουσίασε στο μεγαλύτερο συνέδριο αρχιτεκτονικής που πραγματοποιείται στην Ελλάδα όλες τις τελευταίες εξελίξεις του χαλκού στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές.
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των επαγγελματιών αρχιτεκτόνων και φοιτητών για τις αρχιτεκτονικές εφαρμογές στις στέγες και πιο συγκεκριμένα για τις μεθόδους εγκατάστασης τους σε κτίρια και αρχιτεκτονικές μελέτες.
Στελέχη του ΕΙΑΧ υπήρχαν στο περίπτερο, για να συζητήσουν και να λύσουν απορίες σε κάθε επισκέπτη, στον οποίο μοιραζόταν ολοκληρωμένος φάκελος με υλικό όπου υπήρχαν ειδικές εκδόσεις: Χαλκός & Αρχιτεκτονική, Χαλκός & Στέγες, Χαλκός & υδρορροές και Χάλκινοι Αεραγωγοί.
Ειδική αναφορά υπήρχε στην αντιμικροβιακή ιδιότητα των επιφανειών του χαλκού, μία ιδιότητα που εμποδίζει και καταπολεμά την ανάπτυξη θανατηφόρων βακτηριδίων και μικροβίων, που μεταδίδονται διά της χειρός επαφής σε επιφάνειες που βρίσκονται σε δημόσιους κυρίως χώρους, όπως νοσοκομεία, σχολεία και άλλοι, παραθέτοντας παράλληλα και την καθιέρωση του νέου εμπορικού σήματος «Antimicrobial Copper Cu+», που σκοπό έχει την κατοχύρωση των προϊόντων χαλκού και ορειχάλκου με αντιμικροβιακές ιδιότητες.
Το έντονο ενδιαφέρον για τις τελευταίες εξελίξεις στις αρχιτεκτονικές εφαρμογές του χαλκού, όπως αυτό καταγράφτηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, έδωσε το στίγμα για την ενίσχυση στην οργάνωση σεμιναρίων εγκατάστασης χάλκινης στέγης όπου καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες αρχιτέκτονες και φοιτητές να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν στην επίδειξη εγκατάστασης χάλκινης στέγης στο ειδικά εξοπλισμένο εργαστήριο του ΕΙΑΧ που βρίσκεται στην έδρα του στην Πειραιώς.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΧ, κ. Νίκος Βεργόπουλος δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μία νέα εποχή για τους Έλληνες αρχιτέκτονες, όπου σηματοδοτείται ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου τους σε μία περίοδο όπου οι εξελίξεις των υλικών και οι νέες τεχνολογίες δόμησης σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις για εξοικονόμηση ενέργειας, είναι η ευκαιρία που δίνεται σήμερα στους αρχιτέκτονες για την ουσιαστική τους παρουσία στον φυσικό τους χώρο. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των αρχιτεκτόνων για τις χάλκινες εφαρμογές σε όλες τις εκφάνσεις των αρχιτεκτονικών μελετών στη σύγχρονη εποχή ενισχύει την νέα πορεία των αρχιτεκτόνων και αποδεικνύει την διαχρονική αξία του αιώνιου μετάλλου. Το υλικό του χαλκού αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο για κάθε επαγγελματία του χώρου των κατασκευών και είναι το μέταλλο που μπορούν να μελετήσουν και να εφαρμόσουν την πιο αποτελεσματική πράσινη αρχιτεκτονική καθώς ο χαλκός είναι 100% ανακυκλώσιμο υλικό χωρίς καμία επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Η συμμετοχή μας σε αυτό το συνέδριο μας έδειξε την αναγκαιότητα της άμεσης επαφής που θα πρέπει από τώρα και στο εξής να έχουμε με τον αρχιτέκτονα, ξεκινώντας με την ενίσχυση των ειδικών σεμιναρίων για αρχιτέκτονες στο εργαστήριό μας που λειτουργεί στα γραφεία μας.
Για δηλώσεις συμμετοχής σας στα σεμινάρια αρχιτεκτονικής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Αναστασία Γονέου στην ηλεκτρονική διεύθυνση : agoneou@eiax.vionet.gr ή στο τηλέφωνο του ΕΙΑΧ 2104898298 ή στο fax: 2104898311.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!