Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Money Conference 2011 «ΕΞΑΓΩΓΕΣ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ»

Σε μια περίοδο κατά την οποία, η εξαγωγική δραστηριότητα αντισταθμίζει τις απώλειες από τη συρρίκνωση της ζήτησης στην εσωτερική αγορά, η χρηματοδότηση παραμένει το μεγάλο ζητούμενο για τις ελληνικές εξαγωγές.

Οι εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης των εξαγωγών, τα εξειδικευμένα τραπεζικά προϊόντα, το factoring, η ασφάλιση των εξαγωγών με τρόπο ώστε να διευκολύνει τη χρηματοδότηση, αλλά και οι δυνατότητες που παρέχει ο αναπτυξιακός νόμος θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου Exports Money Conference 2011 με τίτλο ΕΞΑΓΩΓΕΣ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ», που πραγματοποιείται την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental .

Σημαντική, εξάλλου, πηγή ρευστότητας θα αποτελέσει το Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ), το οποίο διαδέχτηκε το ΤΕΜΠΜΕ και μπαίνει αυτές τις μέρες σε κανονική λειτουργία.

Σε σχέση ειδικά με το νεοσύσυστατο ΕΤΕΑΝ, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο επιχειρηματικό κοινό μετά την έναρξη της λειτουργίας του θα επιχειρηθούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:

-Πώς θα επιτευχθεί η μεγαλύτερη ρευστότητα του ΕΤΕΑΝ;

-Πώς θα αντιμετωπιστεί ενδεχόμενος κίνδυνος «χρηματοπιστωτικής γραφειοκρατίας» στη λειτουργία του, αντίστοιχος με τα προβλήματα του ΤΕΜΠΜΕ;

-Πώς θα διασφαλισθεί η αντιμετώπιση των αιτήσεων στη βάση σύγχρονων κριτηρίων καινοτομίας και υλοποίησης επιχειρηματικών ιδεών;

Για όλα τα παραπάνω θέματα θα υπάρξουν τοποθετήσεις από τους κ.κ. Μ. Πατεράκη ειδικό γραμματέα για την Ανταγωνιστικότητα, Αλ. Παπαρσένο, επικεφαλή του ΕΤΕΑΝ, Νέλλη Τζάκου, Γενική Διευθύντρια Λειτουργιών Εθνικής Τράπεζας, Πάνο Παπαθεοδώρου, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Marfin Factors & Forfaiters, και μέλος του Executive Board της Διεθνούς Οργάνωσης Factors Chain International, Αλ. Κοντόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο Εθνική Factors. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος ‘Άντα Σεϊμανίδη.

Στα θέματα συνδυασμένης ασφάλισης και χρηματοδότησης των εξαγωγών θα αναφερθούν η πρόεδρος του ΟΑΕΠ κ. Χρ. Σακελλαρίδη, ο κ. Γ. Τζέης, διευθύνων σύμβουλος της Atradious Credit Insurance και ο κ. Χρήστος Χασιώτης, Προϊστάμενος κλάδου Αστικής Ευθύνης και διαχείρισης κρίσεων, Chartis Greece.

Οι επόμενες θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια των εργασιών με τη συμμετοχή επίσης εκλεκτών ομιλητών αφορούν τα πρακτικά μέσα υποστήριξης και προώθησης των εξαγωγών, την εμπειρία των επιτυχημένων εξαγωγέων προϊόντων και υπηρεσιών και τις μεγάλες και νέες αγορές. Οι σχετικές ενότητες θα συντονιστούν από τους δημοσιογράφους Ηλία Σιακαντάρη, Νεκτάριο Νώτη , και Φάνη Παπαθανασίου.

Ενημέρωση εξαγωγέων για τις αγορές της Γερμανίας, Ρωσίας, πΓΔΜ, Αλβανίας και Πολωνίας από εκπροσώπους του ΥΠΕΞ και του ΟΠΕ

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα πραγματοποιηθούν παράλληλες ενημερωτικές συναντήσεις εξαγωγέων με εκπροσώπους του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) και με έμπειρα στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών που έχουν υπηρετήσει πρόσφατα ως προϊστάμενοι στα γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων για τις αγορές: Γερμανία, Ρωσία, πΓΔΜ, Αλβανία, Πολωνία. Οι σχετικές συναντήσεις, διοργανώνονται με τη συνεργασία της Β8 Διεύθυνσης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΟΠΕ.

Ομιλητές:

-Γερμανία: κ. Κουναλάκης Χαράλαμπος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄

-Ρωσία: κ. Μάρκος Ιωάννης, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄

-πΓΔΜ: κ. Μακρανδρέου Αθανάσιος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄

-Αλβανία: κ. Φαρμάκης Χρήστος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄

-Πολωνία: κ. Ξυπολιάς Θεόδωρος, Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, θα παρασχεθούν στους ενδιαφερόμενους

βασικές πληροφορίες για τις επίκαιρες αυτές αγορές και συμβουλευτική υποστήριξη σε σχέση με την προσέγγισή τους ( ώρες 1.30-3.30μμ).

Η προκήρυξη του «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα»

Παράλληλα, ο κ. Αθ. Κακούδης, υπεύθυνος του ενδιαμέσου φορέα υλοποίησης του προγράμματος «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων», θα απαντήσει σε ερωτήματα των ενδιαφερομένων σε σχέση με την προκήρυξη του προγράμματος, που ήδη τρέχει( ώρες 1.30-2.30μμ).

Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο, διοργανώνεται από το οικονομικό-επενδυτικό περιοδικό «ΧΡΗΜΑ» και τα Money Conferences, με την αιγίδα και συνεργασία των παρακάτω επτά εξαγωγικών φορέων: Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ), Συνδέσμου Ελληνικής Βιομηχανίας Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ), Πανελλήνιας Ένωσης Μεταποιητών-Τυποποιητών Επιτραπέζιων Ελιών ( ΠΕΜΕΤΕ) και της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ).


Χρυσός χορηγός του συνεδρίου είναι η Εθνική Τράπεζα, αργυροί, η Marfin Factors & Forfaiters, η Εntersoft και η Specisoft, χάλκινοι οι εταιρείες Atradius, Κόνδωρ Α.Ε.Ε.Ε., Ελβάλ, και Σωληνουργεία Κορίνθου ΑΕ και απλοί χορηγοί η ABC FACTORS, η Πειραιώς FACTORING, η Chartis και η Noisis.

Χορηγοί Επικοινωνίας: ΣΚΑΙ, ΣΚΑΙ 100,3, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, kathimerini.gr, ΧΡΗΜΑ, ΧΡΗΜΑ WEEK, hrima.gr, Insurance World, Insurance Week, Insuranceworld.gr, εφημερίδα «ασφαλίζομαι».

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.moneyconferences.com ή να επικοινωνήσουν με τον κ. Κωνσταντίνο Σαλβαρλή, τηλ. 210 9984 909, salvarlis.k@ethosmedia.eu

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...